Staţii de autobuz gândite prost

Staţii de autobuz gândite prost
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Viaţa liberă" continuă incursiunile pe străzile Galaţiului, pentru a vă arăta modul în care se prezintă staţiile de autobuz din oraş. De această dată, am ales să ne oprim la "Albatros", "Service-ul Vechi" şi "Carrefour". Am primit mai multe sesizări pe adresa redacţiei cu privire la cele trei staţii şi starea în care se află acestea aşa că am fost la faţa locului pentru a vedea exact despre ce e vorba.

Din păcate, doar una dintre acestea beneficiază de refugiu, şi anume staţia "Carrefour" de pe Coşbuc, însă acesta e doar pe jumătate construit, deoarece părţile laterale lipsesc, iar gălăţenii care trebuie să aştepte acolo sunt nevoiţi să suporte curentul care se formează din cauza panourilor lipsă. Iarna, situaţia e cu atât mai grea cu cât frigul accentuează disconfortul resimţit. Nici aici nu găsim o hartă a traseelor sau un orar al autobuzelor, astfel că nu poţi afla cam cât ar fi de aşteptat până la sosirea următorului mijloc de transport în comun.

În staţia de la "Albatros", oamenii se pot adăposti sub acoperişul clădirii de lângă, pentru a evita soarele arzător. Locuitorii din zonă ne-au spus că au făcut nenumărate sesizări, însă de ani de zile problema rămâne nerezolvată, fiind nevoiţi să suporte intemperiile ori de câte ori aşteaptă autobuzul. Singurele "utilităţi" sunt două bănci şubrezite, în rest, nimic.

În staţia "Service Vechi" (din faţa "Dunărea Mall"), singurul lucru ce semnalează că acolo opresc autobuzele e o plăcuţă mică, agăţată sus pe un stâlp. Pentru a se adăposti de soare, cei mai mulţi aleg să profite de umbra copacilor sau de mall, lucru deloc normal. Nici măcar băncuţe nu sunt, astfel că gălăţenii sunt obligaţi să stea în picioare minute bune, până apare un mijloc de transport în comun. Şi aici, la fel ca în marea majoritate a staţiilor, nu există hărţi cu trasee şi nici orare de circulaţie.

În ciuda numeroaselor cereri ale gălăţenilor, autorităţile rămân surde când vine vorba de staţiile de autobuz.

Pentru alte sesizări cu privire la situaţia staţiilor de autobuz, vă aşteptăm mesajele pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..        

Citit 6977 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.