Primul concurs de pescuit pentru nevăzători din ţară

Primul concurs de pescuit pentru nevăzători din ţară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, cu sprijinul Consiliului Judeţean, a organizat joi, 27 iulie 2017, la Complexul de Agrement Zătun, primul concurs de pescuit sportiv destinat persoanelor nevăzătoare. Acesta este singurul concurs de acest fel din ţară.

15 nevăzători, fiecare acompaniat de câte un însoţitor, s-au aliniat la start, încântaţi să participe la un astfel de concurs. Mulţi dintre concurenţi puseseră pentru prima dată mâna pe o undiţă să pescuiască, experienţa fiind, și din acest motiv, una specială. 

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, Vasilică Ilieş, aceştia au beneficiat de undiţe adaptate special pentru nevăzători. Acesta a ţinut să mai puncteze şi că asociaţia îşi doreşte ca persoanele cu deficienţe de vedere să fie integrate în societate, de aici şi ideea competiţiei. 

Concursul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi, acesta punând la dispoziţie baza de agrement Zătun şi un microbuz pentru transportul participanţilor. Instituția a mai oferit şi 1.500 de lei, bani care au fost folosiţi pentru buna desfăşurare a concursului.

Preşedintele CJ, Costel Fotea, a fost şi el alături de pescari, urându-le "fir întins" şi exprimându-şi dorinţa de a mai sprijini asociaţia în astfel de demersuri. Potrivit biroului de presă al CJ, preşedintele Fotea îşi doreşte ca pe viitor aceste evenimente să se transforme în concursuri naţionale. 

Au fost oferite trei premii, constând în diplome şi cupe. Cel mai mare peşte prins a fost un şalău care a cântărit aproape trei kilograme, performanţă care i-a aparţinut lui Valentin Bucur, un tânăr din comuna Cuza Vodă.

 
 
Citit 1772 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.