Reguli şi sancţiuni pentru crescătorii de câini şi pisici

Reguli şi sancţiuni pentru crescătorii de câini şi pisici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Aşa cum am promis, continuăm să vă prezentăm cele mai importante prevederi ale proiectului de hotărâre privind "Stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, precum şi a faptelor ce constituie contravenţii, constatarea şi sancţionarea acestora".

Acesta va ajunge în curând pe masa aleşilor locali, spre dezbatere şi aprobare. Aşa cum precizam, documentul cuprinde un capitol întreg de obligaţii pentru deţinătorii de animale de companie, dar şi pentru iubitorii de câini şi pisici, unele dintre reglementări fiind deja cuprinse în două hotărâri de Consiliu Local mai vechi, ce urmează a fi revocate.

Vaccinate, deparazitate şi bine îngrijite

Proiectul de hotărâre impune ca toate animalele de companie să aibă carnet de sănătate cu vaccinurile la zi, întreţinându-se igiena în apartamente şi pe părţile comune ale imobilului pentru a nu crea disconfort vecinilor. Carnetul trebuie să fie eliberat de un cabinet veterinar autorizat şi nu veţi avea voie să ieşiţi cu câinele sau pisica din casă fără a-l avea asupra dumneavoastră. Pentru stăpâni, este obligatoriu să întreţină animalele într-o perfectă stare de sănătate şi în condiţii de igienă adecvate.

„Proprietarii sau deţinătorii temporari de câini periculoşi au obligaţia să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos" sau, după caz, "Câine agresiv", în caz contrar vor fi amendaţi. Autorităţile interzic creşterea şi antrenarea câinilor pentru lupte, dar şi organizarea sau participarea la luptele cu câini şi abandonarea sau inducerea de suferinţe câinilor sau oricăror animale pe teritoriul municipiului Galaţi.

„Se interzice intrarea persoanelor însoţite de câini în unităţi ale administraţiei publice, în magazine, săli de spectacol, locuri de joacă pentru copii, şcoli, grădiniţe, mijloace de transport în comun, cu excepţia câinilor aparţinând Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, care sunt însoţiţi şi se află în misiune”, precizează documentul.

Aruncarea cadavrelor oricărui animal pe domeniul public este strict interzisă, se arată în documentul asupra căruia vom reveni şi săptămâna viitoare.

CLICK AICI pentru a afla detalii despre AMENZI

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

 

Citit 3167 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2017 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.