Reguli şi sancţiuni pentru deţinătorii de câini şi pisici

Reguli şi sancţiuni pentru deţinătorii de câini şi pisici
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Primăria a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind "Stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, precum şi a faptelor ce constituie contravenţii, constatarea şi sancţionarea acestora", document ce poate fi consultat atât pe portalul administraţiei locale, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Fraternităţii nr. 1. Municipalitatea anunţă că, până pe 31 iulie aşteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate, fie ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fie prin poştă, pe adresele strada Domnească nr. 38 sau la Registratura Generală din strada Fraternităţii nr. 1.

Documentul cuprinde un capitol întreg de obligaţii pentru deţinătorii de animale de companie, dar şi pentru iubitorii de câini şi pisici, unele dintre reglementări fiind deja cuprinse în două hotărâri de Consiliu Local mai vechi, ce urmează a fi revocate. Vă prezentăm cele mai importante prevederi pentru cei care deţin câini şi pisici.

Amenzi

Potrivit documentului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei pentru persoane fizice şi, respectiv, 500 - 1.500 de lei pentru persoane juridice, „necurăţirea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia câinilor este permisă”. La fel şi „deţinerea de către asociaţiile de locatari sau proprietari a câinilor pe spaţiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public, precum şi constituirea în mod abuziv pe domeniul public de împrejmuiri şi adăposturi de animale (câini, pisici etc.) şi păsări”! Aceleaşi sancţiuni se aplică şi pentru „producerea de disconfort de orice fel (fonic, olfactiv, igienico-sanitar etc.) de către animalele de companie deţinute în blocuri de locuinţe, imobile cu mai mulţi locatari ce au curţi şi dependinţe comune”.

Plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă, iar a celor de talie mijlocie/mare şi a celor periculoşi fără botniţă şi lesă, dar şi „nedeţinerea în timpul plimbării câinilor a carnetului de sănătate şi a echipamentului necesar în vederea colectării dejecţiilor produse de animale” sunt de asemenea, sancţionate. Şi, cel mai important, se sancţiinează abandonul câinilor revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001.

Asupra proiectului vom reveni şi săptămâna viitoare.

Citit 40967 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2017 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.