Întâlnire a promoţiei 1964 de la Grupul Şcolar Traian

Întâlnire a promoţiei 1964 de la Grupul Şcolar Traian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Degeaba am sparge toate clepsidrele, degeaba am refuza să privim ceasurile, timpul se prelinge prin noi” - este motoul întâlnirii promoţiei anului 1964 a fostului Liceu nr.5 , astăzi Grupul Şcolar Traian.

Sâmbătă, 29 august 2009, fostul Liceu 5 şi-a deschis porţile pentru a-i primi pe cei optsprezece foşti elevi, veniţi să serbeze 45 de ani de la absolvire. Cuprinşi de emoţie, foştii absolvenţi şi-au în primire sala de clasa din aripa de nord a clădirii şi locurile din bănci, aşa cum au stat în urmă cu 45 de ani. Pentru foştii elevi şi dascăli trecuţi în nefiinţă, s-a ţinut un moment de reculegere.

Catalogul a fost strigat de profesorul de matematică Gheorghe Tutulan, în prezenţa noului director al Grupului Şcolar „Traian”,  Dima Constantin, dar şi a fostei diriginte Ritter Florica,  fostului director Grigoriu Nicolae,  foştii profesori Urdea Victor, Dimofte Elena, Ifrim Nicolae, Ecaterina Jarca, Leu Steriana.

Foştii elevi i-au mărturisit încă o dată profesorului Tutulan dragostea şi respectul pe care i le poartă, pentru modul în care i-a ajutat să înţeleagă matematica, o disciplină destul de grea care a devenit dintr-odată uşoară datorită talentului şi dragostei cu care le-a fost predată. Rezultatul final: toţi elevii au promovat examenul de bacalaureat.

Emilia Schintzel – fostă absolventă - le-a transmis celor prezenţi salutările şi urările de sănătate din partea profesoarei Cristina Giuvelic, care, la venerabila vârstă de 95 de ani, nu a mai putut fi fizic alături de ei, dar i-a însoţit cu gândul şi inima sa plină de dragoste. Nu au lipsit florile, şampania şi fotografiile.

Seara  s-au reunit toţi la  o petrecere cu muzica, dans şi veselie.  S-au depănat amintiri, au fost iarăşi adolescenţii de odinioară, în ciuda părului încărunţit.

S-au despărţit cu promisiunea ferma de a se revedea nu numai din cinci in cinci ani, cum au făcut până acum, ci anual.

Citit 1402 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.