Cum e viaţa în noul sediu al Primăriei Galați

Cum e viaţa în noul sediu al Primăriei Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

La un an şi jumătate de când PSD şi-a luat Galaţiul înapoi, primarul Ionuţ Pucheanu mai are puţin şi termină de inaugurat toate proiectele lui Marius Stan. Sunt deja două săptămâni de când noul sediu al Primăriei a fost dat în folosinţă, aşa că vă prezentăm astăzi tot ce s-a întâmplat interesat în clădire în această perioadă de timp.

Biroul lui Pucheanu are vedere la sediul PSD. O fi întâmplare?

Nici vorbă de întâmplare. Specialiştii în comunicare politică afirmă că o astfel de poziţionare are explicaţii antropologice. „În primul rând, Pucheanu nu trebuie să uite de unde a plecat. Apoi, are mereu nevoie de încurajări din partea şefilor săi, aşa că după ce semnează un act, imediat se uită pe geam să vadă dacă Dan Nica îl aplaudă sau îi arată diverse degete”, a explicat Marcel Tulburel, specialist în limbaj politic. De asemenea, pentru că se tem că telefoanele lor sunt mereu ascultate, cei de la PSD au dezvoltat un sistem de comunicare vizual. „Dacă muşcata din fereastra PSD este ofilită înseamnă că mai trebuie atribuite nişte contracte publice barosanilor din umbră. Dacă muşcata este înflorită înseamnă că totul e bine şi că se pot face şi licitaţii pe bune”, a completat Marcel Tulburel. Deocamdată, în ultimele două săptămâni, muşcata din fereastra PSD a stat mereu pleoştită şi nu s-a ocupat nimeni să o ude.

Pucheanu vine mereu la 7 fix de teamă să nu îl găsească pe Marius Stan în biroul lui

După inaugurarea noului sediu al Primăriei, Ionuţ Pucheanu a devenit tot mai muncitor. Spre deosebire de perioada în care lucra în vechiul sediu, când venea la muncă pe la 8,30 – 9,00, Ionuţ Pucheanu se prezintă acum la muncă la 7 fix. „Nu e vorba că a devenit mai harnic (deşi se poate spune că în ultima vreme parcă a mai început şi el să se mişte), ci pur şi simplu stă cu frica în sân să nu găsească biroul ocupat. Este conştient de faptul că Noua Primărie îi aparţine lui Marius Stan şi în fiecare zi trăieşte cu teamă în suflet că o să vină proprietarul să îşi ia ce îi aparţine. Până la urmă e bună treaba asta, că, dacă tot vine la birou, poate mai şi munceşte”, a declarat o sursă din cadrul Primăriei.

Picu Apostol Roman încă mai caută un trening potrivit noului sediu

Viceprimarul Picu Apostol Roman încă nu a venit la serviciu de când a fost inaugurat noul sediu. Deşi unii bănuiesc că el merge în continuare la vechiul sediu (că îi ia ceva mai mult timp până procesează informaţiile noi), noi am aflat că altul este motivul. Picu înroşeşte în aceste zile site-urile cu treninguri de firmă, în căutarea unuia care să se potrivească cu noul sediu. „Nu poţi să vii în costum Armani într-un bordei, la fel cum nu poţi să intri cu blugi rupţi într-un castel. Aşa că Picu e în căutări pentru treningul perfect, cu care să vină la serviciu. Omul are o prestanţă, are şi el o aroganţă, nu se poate afişa chiar la voia întâmplării. Până la urmă vorbim despre o persoană importantă din administraţia locală, nu?”, a declarat un apropiat al şefilor din Primărie.

Biroul Oral

Pamflet în versuri

Jos penalii de pe capră! (II), de Submarin Cosorescu

Moromeţii autentici stau şi plâng la drumul mare,

îşi încheie socoteala şi pornesc pe drumul mic...

iar păduchii ies în frunte, ronţăie fotosinteza,

micşorează diametrul găurii de la covrig!

Ce guverne...şi ce lideri, şi ce fanţi conduc moşia

cestei Dacii date-n grija celor care fură-n zor...

ce miniştri alegorici, cu sex tare şi sex moale,

n-au habar ce însemnează „foaie verde fir mohor”!

N-au habar ce însemnează papă-lapte de Joiană...

toţi sunt nişte papă-carne, papă-suflul cestei Ţări...

toţi se joacă-(n dorul lelei) de-a stamina şi pistilul,

freacă izmă, iscă pizmă, toarnă smoală pe cărări!

Crapă dealul de ruşine, crapă valea de ruşine,

e paragină-n tarlale, ţărănimea strigă-n cor:

Jos penalii de pe capră! Să se ducă DNA-ul,

să le (s)mulgă ADN-ul din tot neamul mamei lor!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului

Contribuabilii sunt mulţumiţi că s-a schimbat sediul

Doamna Varvara, o să îmi fie dor să vă văd calculatorul doar din spate. La noua Primărie sigur o să pot vedea şi eu dacă jucaţi Solitaire sau Bubble Safari

Vocea politicianului

Lui Eugen Durbacă deja îi sticlesc ochii

Durbacă: Frate, îţi zic, aici se pot face lovele multe. Cât făceam eu acum 15 ani... e nimic în comparaţie cu cât se poate gâtui acum.

Vremea dinozaurilor

Lui Durbacă i-au cam curs balele

Prezent la inaugurarea noului sediu al Primăriei Galaţi, Eugen Durbacă nu a pierdut vremea şi a ochit deja o încăpere în care să îşi facă el birou atunci când va redeveni primar al Galaţiului. „Am găsit o încăpere mai retrasă, fără geamuri, bine antifonată şi care sigur nu are microfoane. Cred că aici aş putea să îmi desfăşor activitatea ca primar”, a spus Eugen Durbacă unor apropiaţi. Fostului primar al Galaţiului în anii '90 i s-au cam aprins beculeţele după vizita în noul sediu. Gurile rele spun chiar că Durbacă ar fi inspectat şi câteva debarale, unde ar putea să îşi aducă secretarele să îi facă, în privat, „cafeluţe”. „Dacă aveam eu sediul ăsta acum 100 de ani, altfel mergea Galaţiul. Păi în birourile vechi nici nu-ţi venea să faci treabă. Veneai la muncă, te uitai la mucegaiul de pe pereţi, îţi venea rău şi plecai acasă. A, bine, nu înainte să dau două, trei tunuri din bani publici”, a povestit rânjind Durbacă despre perioada sa de glorie.

Tyranosaurul Lex

Au rămas fără panglică de inaugurat

După ce a inaugurat pe bandă rulantă toate proiectele lui Marius Stan, Ionuţ Pucheanu a rămas fără panglică. Primăria a demarat deja o licitaţie pentru achiziţia a 500 de role de panglică de inaugurat, cu atât mai mult cu cât muşcata din geamul PSD e tot mai ofilită. „Vin obiectivele lui Pucheanu. În scurtă vreme nu o să mai avem panglică pentru câte proiecte vor fi inaugurate”, a explicat un funcţionar din cadrul Primăriei Galaţi.

Muşcată din Caşcaval

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 6123 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 02:22