Contract CET-CALORGAL pentru încă o iarnă. IATĂ de când vor primi gălățenii CĂLDURĂ
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Contract CET-CALORGAL pentru încă o iarnă. IATĂ de când vor primi gălățenii CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Contract CET-Calorgal pentru încă o iarnă | Furnizarea de agent termic în sistem centralizat va fi reluată, cel mai probabil, pe data de 1 noiembrie, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, care a precizat că noul contract care urmează a fi încheiat între Electrocentrale (CET) şi Calorgal ar putea fi semnat săptămâna aceasta.

Asta după ce, săptămâna trecută, creditorii CET (Romgaz şi Transgaz) au aprobat draftul de contract pe care producătorul de agent termic primar şi distribuitorul de căldură şi apă caldă urmează să îl parafeze în curând. Potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, cea mai importantă condiţie impusă municipalităţii de către creditorii societăţii se păstrează şi în acest an, respectiv plata în avans.

Dacă în sezonul rece 2016-2017, în sistemul centralizat de termoficare mai erau conectate aproximativ 36.000 de apartamente, în această iarnă autorităţile vor mai furniza căldură şi apă caldă pentru doar puţin peste 20.000 de apartamente, estimează reprezentanţii Primăriei. Numărul extrem de mic al consumatorilor va genera, bineînţeles, pierderi mult mai mari pentru bugetul local, fapt recunoscut de altfel de către autorităţi. Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ne-a declarat că în şedinţa ordinară a Consiliului Local, de la finele acestei luni, vor fi supuse votului aleşilor sumele pe care municipalitatea le va aloca pentru menţinerea în funcţiune a acestui serviciu.

Peste 10.000 de apartamente au dispărut din sistem

Mai bine de 10.000 de apartamente au dispărut din sistemul public de termoficare numai în această vară, însă numărul real al apartamentelor branşate la reţea îl vom afla, cel mai probabil, la jumătatea lunii octombrie, când Calorgal va finaliza cel de-al doilea „recensământ” al caloriferelor de anul acesta. Câteva mii de gălăţeni au spus adio termoficării chiar cu ajutorul Primăriei, care le-a oferit câte 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona un sistem alternativ (cei mai mulţi au optat pentru centrale termice pe gaz). Conform datelor furnizate de municipalitate, până ieri dimineaţă, 7.122 de persoane ceruseră Primăriei ajutorul financiar de 3.000 de lei, iar 4.150 dintre acestea îşi primiseră deja banii.

Citit 9930 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.