Nu are cine să deszăpezească drumurile judeţene

Nu are cine să deszăpezească drumurile judeţene
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Contractul multianual scos la licitaţie de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, pentru deszăpezirea celor aproximativ 800 de kilometri de drumuri judeţene, nu a fost atribuit, din cauză că nici măcar o firmă nu s-a înscris la licitaţie.

Contractul de peste nouă milioane de lei (fără TVA), pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în iernile 2017-2018, 2018-2019 şi 2019-2020, nu a stârnit interesul niciunui constructor. Motiv pentru care instituţia s-a văzut nevoită să-l scoată din nou licitaţie, în speranţa că va găsi un operator dornic să întreţină pe timp de iarnă cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri judeţene. „Am avut deschiderea ofertelor, la începutul lunii octombrie, dar, din păcate, nu a dorit nimeni să vină să facă deszăpezire. Nu s-a interesat nimeni, nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Din cauza iernilor grele pe care le-am tot avut, este o operaţiune foarte grea, din care este imposibil să nu ieşi şifonat. Este un semnal de alarmă. Dacă la alte licitaţii avem câte şapte-opt ofertanţi, la deszăpezire nu a venit nimeni. Motivul, bănuiesc eu, este că toată lumea vrea, cere autorităţilor să intervină cât mai repede, noi punem presiune pe firmă şi aşa mai departe. Nici sumele pe care le-am decontat cu deszăpezirea nu sunt foarte mari, suntem foarte strânşi la pungă când e vorba de banul public”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean.

Constructorii, chemaţi la negociere

Pentru ca instituţia să nu rămână descoperită până la finele lunii noiembrie, când se va încheia cea de-a doua licitaţie, conducerea CJ îi cheamă la negocieri pe constructorii cu experienţă în activitatea de deszăpezire. „Cu siguranţă, nu vom lăsa judeţul înzăpezit. Eu asigur pe toată lumea că vom face deszăpezire. O să facem tot posibilul să convingem pe cineva. Vom avea, la începutul lunii noiembrie, o soluţie de rezervă”, ne-a declarat preşedintele CJ.

Reamintim că valoarea estimată a acordului-cadru pentru cele trei sezoane reci a fost de 9.550.165 de lei (fără TVA). Conducerea Consiliului Judeţean a ales să procedeze la fel ca în anul 2014, când contractul a fost atribuit, pentru prima dată, pe trei ani. „Am ales să procedăm astfel pentru a nu pierde timp, în fiecare an, cu proiect, caiet de sarcini, pentru a nu avea emoţii că se contestă firmele participante la licitaţie şi, din acest motiv, să riscăm să intrăm în iarnă nepregătiţi”, ne declara, la începutul lunii octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean.

Citit 5290 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.