Toate locurile de joacă din Galaţi, ÎNCHISE temporar

Toate locurile de joacă din Galaţi, ÎNCHISE temporar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aşa cum v-am relatata în ediţia de ieri, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a efectuat un control de amploare în toate parcurile din judeţul Galaţi, în urma căruia au descoperit că niciun loc de joacă din oraş nu deţine autorizaţie de funcţionare din partea autorităţilor locale, aşa cum ar fi normal.

Acţiunea comisarilor CJPC a avut ca scop verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la locurile de joacă. Dintr-un comunicat de presă trimis redacţiei, reiese că au fost verificate 157 de locuri de joacă din 37 de localităţi şi s-a constatat că, pe lânga lipsa autorizaţiei de funcţionare, care ar fi trebuit emisă de autorităţile locale, o parte dintre acestea nu aveau amplasate nici panouri de avertizare. Panourile ar fi trebuit să conţină denumirea parcului de distracţii, numărul autorizaţiei de funcţionare, datele de identificare ale administratorului, inclusiv adresa unde are sediul şi numerele de telefon ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă (salvare, pompieri, poliţie), precum şi al autorităţii pentru protecţia consumatorilor. Conform comisarilor CJPC, 60 la sută dintre locurile de joaca verificate aveau panouri de avertizare cu informaţii incomplete, în timp ce la 40 la sută panoul lipsea cu desăvârşire.

Nici echipamentele care ar trebui folosite de copii nu au scăpat de control. Marea majoritate a acestora sunt deteriorate şi pot pune în pericol viaţa copiilor. Au fost găsite problemele cu leagănele, toboganele, balansoarele şi locurile speciale pentru căţărat, unde s-a constat lipsa nisipului sau a unui covor care să atenueze o eventuală cădere. Pe lângă toate acestea, echipamentele menţionate nu erau nici inscripţionate. Ele ar fi trebuit să aibă informaţii precum denumirea echipamentului, codul de identificare, seria, anul de fabricare, producătorul şi caracteristicile tehnice.

În urma controalelor, au fost aplicate 62 de avertismente şi au fost închise temporar toate locurile de joacă verificate.

La întrebările noastre referitoare la situaţia problematică în care se află locurile de joacă din oraş, Primăria Galaţi s-a rezumat să ne spună că ar putea contesta măsurile impuse de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Citit 3685 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.