Profesorii gălăţeni ameninţă cu proteste

Profesorii gălăţeni ameninţă cu proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii din judeţul Galaţi ameninţă cu proteste, inclusiv cu încetarea predării şi notării elevilor, afirmând că sunt nemulţumiţi din cauza unui articol din Legea salarizării unitare, care îi lasă fără sporuri în ultimul trimestru al anului.

"Ne-au luat absolut toate sporurile din salariu, cu excepţia celui de vechime. Un profesor poate avea aşa: sporul de stres, sporul de stabilitate, gradaţie de merit sau salariu de merit, spor de rural, dirigenţia. Dacă ele dispar, salariul scade, în medie, cu 800 de lei brut. Asta se va întâmpla în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, conform articolului 49, alineatul 12 din Legea salarizării unitare”.

„Vă daţi seama cum vor trăi profesorii trei luni? Nemaivorbind de faptul că, dacă în 2010 tot nu ştiu să se descurce ăştia care chipurile gospodăresc ţara, pot continua măsurile astea", a afirmat vineri preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) din Galaţi, Valeriu Diculescu (foto).

Organizaţia, afiliată Federaţiei Educaţiei Naţionale, apără interesele a 5.700 dintre cei peste 8.300 de angajaţi din învăţământul preuniversitar gălăţean.

Potrivit lui Diculescu, profesorii vor încasa lefuri derizorii după ce plata sporurilor va fi suspendată. "Un profesor va primi salariul de bază plus sporul de vechime, din care se scad dările către stat, urmând să încaseze de la 500-600 de lei până la 1.200 de lei bani în mână", a susţinut liderul sindical.

Conţinutul Legii salarizării unitare a fost analizat ieri, în Consiliul Judeţean al sindicatului, care le-a dat o săptămână liderilor sindicali din fiecare şcoală gălăţeană să-şi consulte colegii şi să transmită propunerile lor.

„Vom vedea ce vor şi ceilalţi din ţară şi, probabil, că vom începe treptat cu miting la Bucureşti, până la grevă generală. Probabil că vom adopta un protest similar celui din Justiţie, adică să mergem la serviciu, dar să nu trecem note şi să nu predăm", a declarat Diculescu.

Citit 1335 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.