Povestea listei lui Andronescu

Povestea listei lui Andronescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Bătaie pe ciolan” – spune deputatul liberal Victor Paul Dobre * Andronescu nu are „faţă” de dictator *

„Mă uitam ieri la colegul meu Toader cum tuna şi fulgera contra dnei [ministru] Andronescu, şi înţeleg că şi alţi colegi de la PD[-L] Galaţi, parlamentari” – şi-a început, ieri, deputatul PNL Victor Paul Dobre comentariul pe baza noului scandal, legat de listele de directori ceruţi prin ordin de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (foto).

Liberalul a explicat astfel situaţia: „Păi de ce turna şi fulgera? Pentru că, în bunul stil românesc, Inspectoratul General Şcolar s-a apucat să schimbe directorii de şcoli. Odată, cei care nu aveau numiri definitive şi era mai simplu, precum şi diverse demersuri de convingere a celor cu concurs, să îşi ia lumea-n cap. Sau o chestie şi mai interesantă: dacă n-ai director acolo, poţi să aduci de la şcolile din celălalt capăt al oraşului”. 

Cu alte cuvinte, scandalul a început atunci când nu s-a aplicat dictonul „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!” Deci, ministrul Andronescu, cel care a cerut lista celor 16.000 directori, este la PSD. 

„Numai că Inspectoratul General Şcolar e la PD[-L] şi PD[-L]-ul a pus oamenii lor. Chiar aud că 6 directori care erau PD-işti dar nu se duceau toată ziua pe la sediu au fost schimbaţi şi ei, că nu se ştia că-s de-ai lor… Ei, lucrul acesta a îngrijorat PSD-ul, nu numai în judeţul Galaţi,  ci  de-a lungul şi de-a latul patriei. Atunci, doamna ministru a dat o dumă – a zis: nu domnule, de-acum directorii îi numeşte ministerul, nu vă faceţi voi de cap!”

Dobre a mai spus că „ţipă primii” inspectorii şefi şcolari judeţeni de la PD-L, că pe cei de la PSD nu îi afectează.

Deputatul ţine să pună lucrurile la punct, domolind acuzaţiile tari ale PD-L: „Nici dna Andronescu n-a ajuns dictator – nu prea are ea faţă de dictator, nici dl Toader n-are linişte din cauza încălcării democraţiei… N-are nicio treabă cu democraţia, iar cu liberalismul şi mai puţin”.

„Singura problemă este disputa pe ciolane şi pe funcţii şi în cadrul sezonului de toamnă există ideea că cine are directori de şcoală mai ciupeşte nişte voturi. Un exemplu clar că această coaliţie n-are treabă nici cu criza, nici cu problemele românilor”.

Citit 1287 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.