Sala de spectacole a Centrului Cultural a ajuns o junglă

Sala de spectacole a Centrului Cultural a ajuns o junglă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Un proiect al Centrului Cultural, abandonat în 2004
După încheierea Festivalului de Film „Future Movie”, un cititor a venit cu o idee excelentă: de ce n-ar aduce organizatorii, la Galaţi, filme cu succes garantat - cu Charlie Chaplin, cu Stan şi Bran sau pelicule pentru copii semnate de Walt Disney?

I-am adresat întrebarea directorului Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu, încercând să aflăm, totodată, ce cheltuieli ar implica.

„Cred că putem face acest lucru”, ne-a răspuns directorul: „Oricum, pentru fiecare film pe care îl aducem la Galaţi, noi plătim dreptul de difuzare. Costul este cu atât mai mare cu cât filmul este mai nou, prin urmare, nu cred că ar fi o problemă să aducem aceste filme cu Stan şi Bran sau cu Charlie Chaplin. Intenţionam chiar să facem o cinematecă, undeva. Problema o constituie locaţia. Dacă am fi avut gata sala de spectacole a Centrului Cultural, altfel am fi putut discuta”…

Astfel am aflat că în prelungirea Centrului Cultural, pe latura de lângă Teatrul Dramatic, se află un spaţiu pe care ar fi trebuit să se ridice sala de spectacole a Centrului. Aceasta a fost proiectată prin 2000, este adusă la nivelul zero, are fundaţia făcută, însă lucrările au fost abandonate în 2004. „Sala ar avea o capacitate de 200 de locuri şi ar fi ideală pentru teatru experimental, pentru concerte unplugged, sau pentru spectacole stand up comedy. În proiect sunt prevăzute studiouri de înregistrări, cabine şi o scenă mobilă, modulară”, spune Sergiu Dumitrescu. „Structura nu e greu de ridicat, însă e vorba despre nişte bani care trebuie prinşi într-un buget. Am discutat, deja, cu domnul preşedinte Bacalbaşa, a văzut locul şi a promis că va ţine cont, terenul este al Centrului Cultural, însă trebuie făcută o expertiză, după atâţia ani, cât au stat fundaţia şi armăturile. Pentru spectacolele noastre, sala ar fi ideală – am putea face stagiune permanentă cu ansamblurile şi cu clasele de la Centrul Cultural şi nu am mai apela la teatre de fiecare dată”, afirmă Sergiu Dumitrescu.

Rămâne de văzut dacă şi cei ce alocă banii de la buget sunt de aceeaşi părere. Deocamdată, terenul arată asemenea unei mici jungle, bine ascunsă în coasta Dramaticului.

 

Citit 2138 ori Ultima modificare Miercuri, 22 August 2012 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.