BASCHET | Phoenix a depășit suta și a urcat pe podium
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | Phoenix a depășit suta și a urcat pe podium
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: Phoenix a câștigat, categoric, scor 102-61 (58-28), în fața formației Dinamo, în meciul disputat sâmbătă searaă, în deplasare, contând pentru etapa a opta din Liga Națională. Echipa gălățeană a dominat întreaga partidă, în care gazdele au evoluat doar cu jucători autohtoni.

Aceasta a fost meciul de debut al letonului Ernest Kalve (30 de ani), care s-a remarcat cu 12 puncte (2 X 3p) și 4 pase decisive în cele 21,14 minute jucate. Letonul se află la a doua experiență în România, în sezonul trecut a evoluat pentru BC Mureș Tg. Mureș, unde în cele 28 de jocuri a avut ca medii statistice: 10,8 puncte și 5,1 recuperări. Kalve a mai jucat în echipe din Letonia, Suedia, Turcia, Ungaria sau Italia.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Gugino, care a reușit un nou ”double-double”, cu 23 de puncte și 11 recuperări.

Ceilalți realizatori au fost: Miller 17 puncte, 3 recuperări și 4 ”assists”; Rundles 15 p (4 X 3p), 2 r, 2 a; Hadzifejzovici 14 p, 4 r, 3 a; Pavlovici 13 p, 4 r; Melnic 4 p; Dragoș Andrei 2 p, 5 r, 6 a; Stan 2 puncte și 2 recuperări. A mai jucat și Grecu.

În urma acestui rezultat Phoenix a urcat pe locul 3, la egalitate (14 puncte) cu BCM U Pitești și U BT Cluj.

În etapa următoare, Phoenix va juca pe teren propriu, cu SCM Timișoara (locul 6, cu 12 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat).  


Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la ora 20,00 (televizare pe canalul de youtube al FRB TV), în deplasare, cu formația Dinamo - ocupanta penultimului loc, într-un meci contând pentru etapa a opta din Ligii Naționale.

Gălățenii se află la cel mai bun început de sezon de când evoluează în prima ligă, reușind ca după șapte etape să obțină cinci victorii, dintre care două în fața unor formații puternice, medaliate în edițiile precedente ale LNBM: CSM Oradea (primul loc în urmă cu doi ani și medaliată cu bronz în sezonul trecut) și BC Mureș Tg. Mures (argint în sezonul 2015-2016), precum și în fața ocupantei locului patru în sezonul trecut, CSU Sibiu.

Phoenix vine după o victorie foarte importantă, prima în fața sibienilor după cinci dueluri, și abordează partida de pe locul 4, unde se află la egalitate cu SCM Timișoara (cu care va juca, acasă, săptămâna viitoare).

Cu Dinamo, gălățenii s-au mai confruntat în acest sezon, în cadrul ”Cupei României”, unde s-au impus, scor 166-116 la general, în urma acestui rezultând calificându-se în turneul final al competiție.

Cele două echipe au promovat în același an în LN, în sezonul 2015-2016, iar de atunci, Phoenix a câștigat patru dintre cele șase meciuri directe.

Citit 2358 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.