Final de an cu cel mai bun joc al sezonului

Final de an cu cel mai bun joc al sezonului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de futsal United Galaţi a încheiat seria meciurilor din acest an cu victorie, scor 8-1, în faţa ieşenilor de la CSMS, într-un meci disputat în deplasare, care a contat pentru etapa a 14 din Liga I. Golurile gălăţenilor au fost marcate de Laşcu 3, Borges, Varela, Crăciun, Boubătrân şi Apostol.

Antrenorul Cosmin Gherman s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia echipei sale, spunând chiar că a fost cel mai reuşit meci din acest sezon. "A fost un meci plăcut, cred că cel mai reuşit pe care l-au făcut băieţii în acest campionat, iar pentru asta vreau să îi felicit. Munca pe care am depus-o împreună în ultimele luni începe să dea roade şi asta mă bucură cel mai mult. Au trecut patru luni, în care eu şi jucătorii am ajuns să ne cunoaştem reciproc tot mai bine. Aveam altă mentalitate, alt stil de antrenamente, iar acum mă bucur că suntem acolo, în faţă", a declarat Gherman, venit la Galaţi în această vară.

Din sezonul regulat al campionatului Ligii I au mai rămas de disputat încă patru meciuri, dintre care două în faţa unor contracandidate la câştigarea titlului naţional, Odorheiu Secuiesc şi Timişoara.

Teoretic, United ar mai putea avea de jucat şi un al cincilea meci din sezonul regulat, controversata partidă din tur cu Informatica Timişoara, aceasta făcând subiectul unui dosar aflat, încă, pe masa celor de la FRF şi al cărui verdict urmează să fie dat astăzi. Programat iniţial pentru 7 noiembrie, în deplasare, meciul a fost amânat de către gazde, din motive medicale, contestate de conducerea clubului gălăţean. Partida a fost reprogramată, însă, pentru 23 noiembrie, în contextul în care FRF nu dăduse încă un verdict, United nu s-a prezentat, astfel că rezoluţia şi o eventuală nouă dată a reprogramării sunt aşteptate cu interes. "Din punctul meu de vedere, situaţia este clară. Trebuie să ieşim învingători, cu 5-0. Sper să fie corectitudine la FRF", a spus Gherman.

Gălăţenii se află în acest moment pe locul al patrulea în clasament, cu 31 de puncte (din 13 meciuri: 10 victorii, un egal şi două înfrângeri), la doar patru de lider, FK Odorhei (14 jocuri) şi două puncte de ocupanta locului secund, Autobergamo Deva (13 jocuri şi va evolua în deplasare, mâine, la Reşiţa).

Suntem în obiectivele pe care ni le-am propus la începutul sezonului şi cred că avem şanse pentru primul loc. Aceste ultime meciuri vor fi abordate ca finale. Băieţii îşi doresc foarte mult, au muncit, iar asta s-a văzut de la un joc la altul, lucru care mă bucură foarte mult. Îi felicit pentru abordarea lor, pentru cum s-au prezentat în aceste patru luni, mai ales că întreaga lor filosofie în futsal s-a schimbat în această perioadă", a precizat tehnicianul gălăţenilor.

Luna viitoare, meciuri amicale

 Campionatul intern va intra în pauză competiţională, până pe 25 februarie, perioadă în care "naţionala" României va evolua la Euro 2018 din Slovenia. Jucătorii de la United se vor reuni pe 10 ianuarie, antrenorul Gherman considerând că este timp suficient pentru pregătirea ultimelor meciuri din sezonul regulat. "O să avem timp suficient să mai remediem unele lucruri. Avem o lună şi jumătate până la reluarea campionatului şi cred că până atunci vom fi la un nivel de pregătire mult mai înalt, urmând să disputăm şi câteva meciuri amicale", a spus Gherman.

Citit 981 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.