Phoenix pierde şi iese din cvartetul fruntaş

Phoenix pierde şi iese din cvartetul fruntaş
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Baschetbaliştii de la Phoenix au pierdut, scor 73-83 (34-46), în faţa formaţiei SCM Timişoara, într-un meci disputat sâmbătă, în cadrul etapei a noua din Liga Naţională, ratând astfel şansa de a se menţine pe locurile de podium ale clasamentului. Înaintea acestei partide, cele două combatante erau pe locurile 3-4, la egalitate de puncte cu liderul clasamentului.

Echipa antrenată de Florin Nini a început bine, dând speranţe numerosului public prezent, când a preluat prima oară conducerea (15-14, min. 5), gazdele stând în avantaj până în min. 9:40, scor 26-25. Însă, echilibrul din clasament s-a văzut doar în primul "sfert", apoi oaspeţii s-au desprins şi au ajuns să conducă chiar şi cu 20 de puncte (65-45 în min. 28 şi 77-57 în min. 35). Spre finalul  meciului, Phoenix a redus din diferenţă, dar nu suficient pentru a putea reveni cu adevărat.

Antrenorul Florin Nini spunea că problema cea mai mare a echipei sale a fost pe partea de apărare. "Nu am reuşit să ne facem jocul, nu am avut intensitatea pe care o avem de obicei. Am fost inexacţi în anumite momente pe apărare. Timişoara a avut un procentaj bun la aruncările din acţiune, lucru care ne-a determinat pe noi să facem multe schimbări în strategie. Astăzi nu ne-a ieşit, singurul aspect care mă bucură este ceea ce de altfel ne caracterizează, faptul că nu renunţăm, am revenit de la o diferenţă de 20 de puncte la 10, lucru pe care l-am cerut la ultimul time-out. Vom analiza ceea ce nu a mers în meciul de astăzi, pentru că ne aşteaptă două jocuri dificile, cu Craiova şi campioana, Clujul, acolo unde scăderile de ritm şi inexactităţile ne pot costa", a declarat tehnicianul gălăţean.

Statistic, cel mai bun realizator de la Phoenix a fost Rundles, cu 19 puncte, 3 recuperări, 4 "assists", dar acesta a alternat şi cu multe greşeli. Ceilalţi realizatori ai echipei gălăţene au fost: Kalve 19 puncte, 2 recuperări; Hadzifejzovici 12 p, 4 r; Sabău 7 p, 2 r; Gugino 6 p, 8 r, 2 a; Dragoş Andrei 6 p, 1 r; Miller 2 p, 1 r, 3 a; Petrişor 2 puncte şi o recuperare. A mai jucat şi Pavlovic.

În urma acestui rezultat, Phoenix a coborât pe locul 5, la egalitate de puncte (15) cu ocupantele locurilor 3-4, Steaua şi CSU Sibiu, dar cu un singur punct în faţa formaţiei BCM "U" Piteşti, care are un joc mai puţin disputat.

În următoarea etapă, Phoenix va juca, în deplasare, la "U" BT Cluj, vineri, 22 decembrie (ora 17,15 - Digi Sport).

 

 
Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.