Cupa Prieteniei. Trofeu cucerit pentru a treia oară de gălățeni

Cupa Prieteniei. Trofeu cucerit pentru a treia oară de gălățeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În actuala vacanţă fotbalistică, a avut loc cea de-a 18-a ediţie a "Cupei Prieteniei". Competiţia este rezervată asociaţiilor judeţene de fotbal, echipele fiind formate din arbitri şi observatori. Actuala ediţie a reunit la start selecţionatele a 16 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti. Ca de obicei, meciurile s-au bucurat de întreaga atenţie a participanţilor - jucători şi spectatori - prezenţi la Sala Sporturilor "Dunărea" din Călăraşi.

Aflată în prim-planul echipelor evidenţiate de-a lungul vremii, gruparea gălăţeană s-a aflat, şi de această dată, printre protagoniste. În Grupa A, AJF Galaţi s-a impus categoric, marcând nu mai puţin de 20 de goluri: 4-1 cu Bucureşti, 8-2 cu Braşov şi 8-4 cu Călăraşi (o echipă de old-boys, inclusă în locul ieşenilor, care nu au mai ajuns la Călăraşi). Excelente au fost şi evoluţiile din fazele următoare. În "sferturi", gălăţenii au trecut de echipa Vrancei cu scorul de 8-1, semifinala a fost adjudecată cu 3-2, iar finala a fost susţinută în compania colegilor din Ilfov, de care au dispus cu un scor clar: 6-1. Bilanţul general a fost: victorii pe linie şi un golaveraj de excepţie: 37-11. Cu asemenea cifre... măgulitoare, ocuparea primului loc şi cucerirea trofeului sunt de la sine înţeles! Este pentru a treia oară când Galaţiul se află într-o asemenea ipostază, după ediţiile din 2007 şi 2008.

Preşedintele AJF Galaţi ne-a prezentat lotul prezent la Călăraşi şi marcatorii celor 37 de goluri: Alexandru Burloiu - Daniel Vlase 6 goluri, Ionuţ Constantinescu 9, Daniel Băraru 1, Ionuţ Cojocaru 5, Daniel Gâţă 8, Andrei Toma 1, Ionuţ Bozean 6 şi Marian Dinu 1. De notat că doi dintre marcatori sunt încă jucători activi: Constantinescu - la Sporting Lieşti şi Gâţă - la SC Oţelul. A lipsit din acest lot arbitrul din lotul naţional Adrian Viorel Cojocaru, care urma să conducă un meci din etapa a 22-a a Ligii I, Poli Timişoara - Dinamo.

Citit 1236 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2017 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.