Phoenix a pierdut în primul meci din returul Ligii Naționale
Foto: Sonia Baciu

Phoenix a pierdut în primul meci din returul Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 21,00: Baschetbaliștii de la Phoenix au pierdut, scor 78-85 (36-52), în fața formației BC Mureș Tg. Mureș, într-un meci contând pentru prima etapă din returul Ligii Naționale, disputat joi seară, 4 ianuarie 2018, în deplasare.


Echipa de baschet masculin Phoenix Galaţi va juca, astăzi (ora 19,00), în deplasare, cu formaţia BC Mureş Tg. Mureş, într-un meci contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale. În tur, gălăţenii s-au impus, scor 87-81, după un joc cu numeroase răsturnări la conducere.

Faţă de meciul din tur, în ambele echipe au avut loc schimbări de lot. La Phoenix au venit Sead Hadzifejzovic şi Ernest Kalve, dar au plecat Cameron Rundler - unul dintre cei mai importanţi jucători din lot, Marcel White și basarabeanul Eugen Melnic, ultimul aflat la final de contract cu gruparea gălățeană. Totodată, zilele viitoare se așteaptă perfectarea discuțiilor cu un fundaș american. 

. Adversarii se află într-o situaţie delicată, cu doar doi străini rămaşi în lot, printre cei plecaţi aflându-se şi Mitchell, marcatorul a mai bine de o treime din punctele echipei la meciul din tur.

Phoenix se află pe locul 7, cu 16 puncte (6 victorii şi 4 înfrângeri), dar cu un meci mai puţin disputat faţă de echipele de pe poziţiile 4-6, aflate la egalitate (18 puncte), în timp ce formaţia BC Mureş se află pe locul 9, cu 13 puncte (4 victorii şi 5 înfrângeri).

"La Tg. Mureş este un joc pe care vrem să îl câştigăm. Ne trebuie victoria, pentru a ne menţine pe poziţie de play-off. Echipa din Mureş trece printr-o perioadă de transformări, cu probleme din punct de vedere financiar. Trebuie să fim atenţi, să nu desconsiderăm adversarul, să nu luăm în derâdere această situaţie", a declarat antrenorul Florin Nini, pentru emisiunea Lider Sportiv, de la radioul local ProFM-lider FM.

Pentru Phoenix, acesta este primul meci dintr-o serie de patru partide ce se vor disputa în deplasare, gălăţenii revenind pe propriul teren abia pe 20 ianuarie, cu Timba Timişoara.

Echipa gălăţeană îşi propune să încheie prima fază a sezonului regulut în primele şase poziţii, pentru a putea juca în faza a doua în Grupa locurilor 1-6, ceea ce ar însemna asigurarea intrării în play-off. Altfel, ar trebuie să joace în Grupa 7-12, de unde doar primele două clasate se califică în play-offul Ligii Naţionale.

Citit 1108 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2018 01:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.