Semifinală românească, în China. Simona Halep şi Irina Begu, adversare şi partenere

Semifinală românească, în China. Simona Halep şi Irina Begu, adversare şi partenere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Simona Halep şi Irina Begu se vor întâlni în semifinalele de la Shenzhen, după ce ambele şi-au câştigat, în câte două seturi, meciurile de joi, din sferturile de finală. Simona Halep a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka, 6-2, 6-2, în vreme ce Irina Begu a trecut de Timea Babos, 7-5, 7-5. Partida dintre Halep şi Begu se va disputa vineri dimineaţă, de la ora 8,00, şi va putea fi urmărit pe DigiSport.

În sferturile de finală, Simona Halep a avut-o ca adversară pe Sabalenka, jucătoare care a eliminat-o în turul inaugural pe Monica Niculescu. Mereu în control, românca s-a deplasat excelent, a dominat jocul şi a luat decizii inspirate, încheind meciul în mai puţin de o oră, fiecare dintre seturi fiind adujdecat cu câte un as, ceea ce spune mult despre nivelul serviciului său din ultima vreme. "Am simţit că am dominat meciul. E dificil pentru că ea loveşte foarte puternic fiecare minge, dar am fost puternică pe picioare şi am putut bloca foarte bine; de asemenea, mi-am deschis şi terenul foarte bine. Simt că am făcut totul bine azi şi că am jucat excelent", a spus Simona, la interviul de pe teren.

Simona Halep, liderul clasamentului mondial, a câştigat toate cele cinci meciuri directe cu Irina Begu, trei dintre ele fiind în circuitul WTA, la Hobart în 2012, sfertul de finală de la Madrid din 2016 şi la Wuhan (2016), când Irina s-a retras în setul secund.

Irina Begu (locul 43 WTA) a încheiat sezonul precedent cu o semifinală, la Moscova, şi îl începe la fel pe acesta. Faţă de startul de sezon de anul trecut, acum, Irina Begu are un început mult mai bun.

În a doua semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova (locul 59 WTA) şi Katerina Siniakova (Cehia, locul 47 WTA, deţinătoarea trofeului).

Partida dintre Sharapova şi Siniakova va fi urmată de prima semifinială a probei de dublu, nu înainte de ora 11,30, unde Halep şi Begu vor face echipă împotriva perechii Anna Blinkova/ Nicola Geuer (Rusia/ Germania). În a doua semifinală de dublu  se vor confrunta perechile Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia, cap de serie numărul 1) şi Lesley Kerkhove/ Lidziya Marozava  (Olanda/ Belarus).

Muguruza, wildcard la Sydney

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 2 WTA, a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier de la Sydney, competiție care va începe duminică, au anunțat organizatorii. Muguruza a abandonat, marţi, în turul al doilea la Brisbane, din cauza unor crampe musculare, în meciul cu jucătoarea croată Aleksandra Krunic (locul 53 WTA), la scorul de 5-7, 7-6 (3), 2-1.

Garbine Muguruza ar fi putut urca pe primul loc mondial dacă ar fi ajuns în finală la Brisbane sau dacă ar fi câştigat turneul, în funcţie de rezultatele Simonei Halep la Shenzhen. Însă abandonul o va coborî pe spaniola pe locul 3 WTA, în clasamentul ce va fi publicat luni, 8 ianuarie, în care va fi întrecută de daneza Caroline Wozniacki, actuala ocupantă a locului 3 mondial.

Citit 941 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.