UPDATE / Simona Halep a triumfat în ambele finale de la Shenzhen. Primul turneu al anului, primele trofee!
Foto: Shenzhen Open

UPDATE / Simona Halep a triumfat în ambele finale de la Shenzhen. Primul turneu al anului, primele trofee!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, 16,00: Simona Halep a reușit ”dubla”  la Shenzhen, după ce, alături de Irina Begu a câștigat, scor 1-6, 6-1, 10-8, în fața perechii Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia, cap de serie numărul 1). Cu două seturi identice, în care fiecare pereche a condus cu 5-0, româncele au avut parte de un super tie-break foarte echilibrat. 

Pentru Simona Halep aceasta este primul turneu în care câștigă cele două trofee puse în joc, după ce în 2016, la Rogers Cup (Montreal) a câștigat finala de simplu în fața americancei Madison Keys, scor 7-6(2), 6-3 dar a pierdut la dublu, unde a făcut echipă cu Monica Niculescu, în fața rusoaicelor Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (cap de serie 4), cu scorul de 3-6, 6-7 (5). 

Pentru România este a doua astfel de performanță. Anul trecut, la turneul WTA de la București, la simplu, Irina Begu a învins-o pe germanca Julia Goerges, cu 6-3, 6-5. După victoria din turneul de simplu, sportiva de 27 de ani s-a impus şi la dublu, alături de Raluca Olaru. Atunci, Begu devenea,  prima jucătoare din România după 1990 care câştiga atât titlul de simplu, cât şi pe cel de dublu la acelaşi turneu.


 

 

UPDATE, ora 14.00: Simona Halep a câştigat finala la simplu. scor 6-1, 2-6, 6-0. Numărul 1 mondial a dominat categoric cele două seturi câştigate, Siniakova contând doar în setul doi, pe fondul unei scurte perioade în care serviciul Simonei a fost departe de eficienţa obişnuită. Meciul s-a jucat în condiţii improprii, din cauza ploii fiind mutat într-o sală de antrenament, cu spaţii mici pentru cele două combante. Halep şi Siniakova urmează să fie din nou adversare peste puţin timp, în finala de dublu, unde Simona face pereche cu Irina Begu.


UPDATE 12,00: Finala turneului de la Shenzhen a fost iar amânată, organizatorii au luat decizia de a muta partida într-o sală. Sala de la Shenzhen nu are condiții care să permită filmarea meciului, astfel că, din păcate, finalele nu vor putea fi urmărite la televizor. Mai mult, sala este la o distanță destul de mare de terenul unde s-a jucat până acum și nu are nici tribune, astfel că cele două finale nu vor avea nici spectatori. Organizatorii au anunțat și că le vor da banii înapoi celor care și-au cumpărat bilete la meciuri.


UPDATE 10,00: Ploaia a dat peste cap programul turneului de la Shenzhen. Finala dintre Simona Halep și Katerina Siniakova a fost amânată pentru ora 10,45. După festivitatea de premiere și o pauză de odihnă de 30 de minute se va disputa și finala de dublu, unde perechea Simona Halep și Irina Begu va întâlni cuplul Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia, cap de serie numărul 1). 

Simona Halep a mai disputat două finale ale aceluiași turneu în 2016, la Rogers Cup de la Montreal, când în finla de simplu s-a impus, scor 7-6(2) 6-3, în fața americancei Madison Keys, iar la dublu, alături de Monica Niculescu a pierdut în fața perechii ruse Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (cap de serie 4), cu scorul de 3-6, 6-7 (5). 


 

UPDATE: Simona Halep, principala favorită şi liderul mondial, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul patru şi locul 43 WTA, şi s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen, primul din acest an pentru cele două românce. A fost a şasea victorie obţinută de Halep în faţa Irinei Begu, în tot atâtea întâlniri directe în circuitul WTA. În finală, care este programată sâmbătă dimineaţă de la ora 8.00 (în direct la Digisport), Halep o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia, 21 ani, 48 WTA), deţinătoarea trofeului.  În semifinalele turneului dotat cu premii totale de 626.750 dolari, Siniakova a reuşit să producă surpriza, învingând-o pe rusoaica Maria Sharapova cu 6-2, 3-6, 6-3. Reprezentanta Cehia a impresionat cu o deplasare foarte bună, aspect care a ajutat-o să aibă un joc defensiv excelent, pe care l-a completat cu multe mingi câştigătoare.. Singura confruntare dintre Halep şi Siniakova a avut loc anul trecut, în optimi tot la Shenzhen, când jucătoarea din Cehia s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-5, iar ulterior a câştigat titlul. "Mă bucur să joc din nou finala, am o provocare mare. Am jucat anul trecut cu Siniakova şi m-a învins, aşa că vreau să-mi iau revanşa, dar nu e niciodată uşor", a declarat Halep, după meciul cu Irina Begu.  De partea cealaltă, Siniakova se aşteaptă la un meci diferit faţă de cel de acum un an. "Cred că va fi un meci diferit. Acum mă cunoaşte mai bine şi va fi un meci dificil. Abia aştept să joc, voi intra pe teren şi voi da tot ce am mai bun", a spus jucătoarea din Cehia. Halep va juca sâmbătă (după ora 10.30) şi finala de dublu, probă în care parteneră îi este Irina Begu. În semifinală, vineri, cele două românce au trecut, scor 6-2, 6-7, 10-6, de perechea Ana Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania).


Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA Shenzhen Open, dotat cu premii de 750.000 de dolari, după ce a învins-o pe compatrioata Irina Begu în semifinala disputată vineri dimineață. Halep a câștigat, scor 6-1, 6-4,  într-un duel intens disputat. În primul set, Halep a reușit două breakuri, cel de-al doilea după un game foarte lung (13 minute din cele 39 ale setului), cu nu mai puțin de 7 egalități și 3 mingi de break.

Setul secund a fost mai echilibrat, Irina Begu reușind să facă breakul la 2-2 și apoi să preia conducerea, la 3-2. Halep a egalat la 3-3, apoi, pe serviciul Irinei (la zero), a trecut în față și s-a impus, scor 6-4.

”Irina și-a îmbunătățit jocul, dar am fost puternică și am rămas acolo. Sunt mândră de victoria mea de astăzi. Este un sentiment minunat să fiu iar în finală. Îmi face plăcere să joc aici. Anul trecut Siniakova m-a învins aici (n.r. - în turul al doilea), iar cu Sharapova mereu a fost o provocare”, a declarat Halep imediat după meci.

În finală, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Katerina Siniakova - deținătoarea titlului și Maria Sharapova, partida ce se va disputa vineri, în jurul orei 10,00. Simona Halep a câștigat turneul de la Shenzhen în 2015.

 Simona Halep și Irina Begu vor juca, astăzi, de la ora 12,00, în semifinala de dublu, împotriva perechii Anna Blinkova/ Nicola Geuer (Rusia/ Germania). În a doua semifinală de dublu  se vor confrunta perechile Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia, cap de serie numărul 1) şi Lesley Kerkhove/ Lidziya Marozava  (Olanda/ Belarus).

Citit 2525 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.