Phoenix îşi dă restanţa cu SCM U Craiova

Phoenix îşi dă restanţa cu SCM U Craiova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix va juca, astăzi (ora 19,30), în deplasare, cu formaţia SCM "U" Craiova, într-un meci restant din etapa a 11-a a campionatului Ligii Naţionale.

Phoenix abordează partida de pe locul 7, cu 17 puncte (6 victorii şi 5 înfrângeri), dar cu un joc mai puţin disputat faţă de formaţia de pe locul 6 - CSM Oradea (19 puncte), în timp ce adversarii se află pe locul 8, cu 16 puncte (5 victorii şi 6 înfrângeri).

Antrenorul Florin Nini spunea înaintea plecării spre Craiova că, deşi întâmpină ceva probleme de lot şi omogenitate, speră să obţină un rezultat bun. "Este un meci la fel de dificil ca şi cele de până acum. Nu suntem în formula completă, trecem şi prin mici probleme medicale, dar sperăm ca până la ora jocului să fim apţi pentru a face un meci bun, în care să obţinem un rezultat care să ne menţină în lupta pentru playoff", a declarat tehnicianul gălăţean.

Phoenix se află într-un moment de reconstrucţie, cu schimbări în lot faţă de prima parte a campionatului, atunci când obţinuse rezultate cu care ajunsese pe podium, la egalitate cu liderul de la acel moment. Finalul lunii decembrie a adus trei plecări din lotul cu care Phoenix a pornit în noul sezon, americanii Rundles (fundaş), White (extremă) şi basarabeanul Melnic (extremă şi fundaş), dar echipei i s-au alăturat bosniacul Hadzifejzovic (pivot) şi letonul Kalve (extremă). Lipsa de omogenitate şi mai ales a unui coordonator, după plecarea lui Rundles, s-au simţit în partida din ultima etapă, pierdută în faţa celor de la BC Mureş (78-85).

Astfel, conducerea clubului a anunţat un nou transfer, achiziţia coordonatorului Jarvis Threatt (24 ani, 1,88 m înălţime), fratele lui Jay Threatt, cel care a evoluat la Phoenix în sezonul 2015-2016.

Jarvis Threatt se află la prima experienţă peste Ocean. "Sunt foarte încântat să încep această nouă etapă alături de Phoenix. Vreau să fiu de ajutor echipei cu abilităţile mele, iar prezenţa mea să fie un succes. Sper să experimentez cu bine acest campionat şi să îmi duc jocul la un alt nivel", a declarat noul baschetbalist din echipa gălăţeană. Acesta a jucat pentru echipa Rio Grande Valley Vipers, în campionatul nord american Liga G, unde în ultimul sezon a avut următoarele medii statistice: 8,8 puncte, 2,93 recuperări, 3,18 pase decisive şi 16,4 minute jucate.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din SUA, care au dus la zboruri anulate, Jarvis Threatt va ajunge la Galaţi abia joi. Se speră totuşi la intrarea lui pe teren chiar de la meciul din deplasare, cu BCM "U" Piteşti, de duminică (ora 20,00), cel care încheie seria celor trei jocuri consecutive în deplasare din acest început de an.

Prima întâlnire cu publicul gălăţean, din acest an, va avea loc pe 20 ianuarie, când Phoenix va juca împotriva timişorenilor de la Timba. Vor mai urma încă trei meciuri, cu CSM Oradea, în deplasare (27 ianuarie), cu Steaua, acasă (3 februarie), precum şi partida restantă cu Politehnica Iaşi, în deplasare (18 februarie).

Liga Naţională va intra în pauză

Campionatul intern va lua o pauză competiţională la începutul lunii februarie, când reprezentativa României va participa la preliminariile Cupei Mondiale 2019. "Tricolorii" au fost repartizaţi în Grupa D, alături de Italia, Croaţia şi Olanda, iar după primele meciuri se află pe locul al doilea (3 puncte), iar lider este selecţionata Italiei. În această fază a calificărilor, România va juca, în deplasare, cu reprezentativa Croaţiei (pe 23 februarie), apoi, acasă, cu Italia (26 februarie). Din lotul lărgit al României fac parte Cătălin Petrişor (Phoenix), dar şi gălăţeanul Iulian Orbeanu (SCM "U" Craiova).

Citit 764 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2018 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.