Dublă calificare în turul al treilea, la Melbourne | Simona Halep trece, lejer, de Bouchard

Dublă calificare în turul al treilea, la Melbourne | Simona Halep trece, lejer, de Bouchard
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep, liderul tenisului feminin mondial, s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după o victorie lejeră, scor 6-2, 6-2, în faţa canadiancei Eugenie Bouchard.

Halep, aflată într-o situaţie dificilă, din punct de vedere fizic, în urma accidentării la glezna stângă, la meciul din turul secund, dar cu un plan tactic pus la punct, a reuşit să gestioneze bine întâlnirea, care a durat doar 65 de minute.

"Cred că am jucat bine astăzi, am simţit mingea, nu e uşor să joci contra ei, dar mi-am spus că trebuie să deschid terenul şi am făcut-o bine. Mă bucur că pot fi în turul al treilea aici, după ce am pierdut în ultimii doi ani în primul tur. Vreau să mă bucur de moment. Simt durerea la gleznă, dar nu mă gândesc la asta, vreau să joc şi am făcut-o foarte bine. Mă bucur de moment, nu simt presiunea locului 1, vreau să câştig fiecare meci", a declara Halep, imediat după meci.

Întrebată de relaţia cu antrenorul australian Darren Cahill, aceasta a spus că meritul locului de lider îi aparţine. "Cu Darren lucrez de trei ani, face o treabă grozavă, datorită lui am ajuns pe locul 1 mondial. Întotdeauna este o plăcere să joc la el acasă, vreau să îl fac mândru", a completat românca.

În 16-imi, Halep o va întâlni pe americana Lauren Davis (locul 76 WTA). Cele două s-au mai confruntat o singură dată în circuitul WTA, în primul tur la Indian Wells, în 2013, când s-a impus Halep, cu scorul de 6-2, 6-0.

Ana Bogdan, revenire de senzaţie

Românca Ana Bogdan (locul 104 WTA) s-a calificat în turul al treilea, după ce a învins-o pe jucătoarea Iulia Putinţeva (Kazahstan, locul 54 WTA), scor 1-6, 6-2, 6-3. Bogdan (foto 2) a avut o revenire de senzaţie, de la 1-6 şi 0-2, reuşind să facă şase game-uri consecutive şi să trimită meciul cu kazaha în decisiv.

Ana Bogdan se află în faţa celei mai bune performanţe într-un turneu de Grand Slam, iar în turul următor o va întâlni pe americana Madison Keys, finalista din 2017 a US Open.

În schimb, Sorana Cîrstea (locul 36 WTA) a pierdut, scor 2-6, 4-6, în faţa cehoaicei Lucie Safarova (locul 29 WTA).

Altfel, în optimile de finală ale tabloului de dublu feminin, urmează să evolueze două perechi formate din jucătoare românce: Begu şi Niculescu împotriva perechii australiene Jessica Moore/ Ellen Perez, iar Raluca Olaru şi Olga Savciuk contra perechii cehe Lucie Safarova/ Barbora Strycova (cap de serie 4). Sorana Cîrstea şi brazilianca Beatriz Haddad Maia vor întâlni, sâmbătă, perechea Alicja Rosolka/ Abigail Spears (Polonia/SUA).

Muguruza, out de la Melbourne

O altă jucătoare de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep şi pretendentă la primul loc, iberica Garbine Muguruza a fost învinsă, joi, în turul al doilea al Openului australian. Muguruza, locul 3 WTA, a fost învinsă cu scorul de 7-6 (1), 6-4, de Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 88 WTA. Hsieh va juca în turul următor contra polonezei Agnieska Radwanska (cap de serie 26). Şi britanica Johanna Konta, locul 10 WTA, a părăsit turneul, după ce a fost învinsă, scor 6-4, 7-5, de americanca Bernarda Pera (locul 123 WTA).

Tecău şi Rojer, în turul secund la dublu

A treia favorită a turneului, perechea formată din Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, joi, în turul al doilea al tabloului de dublu, după ce a învins cuplul argentinian Guillermo Duran/ Andres Molteni, scor 6-4, 6-3. În turul următor, Tecău şi Rojer  vor juca împotriva perechii australiene Samuel Groth/ Lleyton Hewitt (beneficiarii unui wildcard), care, în turul inaugural, au trecut de Denis Istnmin/ Mihail Kukuskin (Uzbekistan/ Kazahstan), scor 6-3, 6-3.

Marius Copil şi sârbul Viktor Troicki au pierdut, scor 7-6 (5), 6-4, în faţa perechii Rajeev Ram/ Divij Sharan (SUA/ India).

"Road to... Shenzhen", din 2019

Turneul Campioanelor ("Road to Singapore"), competiţia de final de sezon din circuitul profesionist feminin de tenis, se va desfăşura, începând din 2019, pentru cel puţin zece ani, în oraşul Shenzhen din China, a anunţat WTA. Anul acesta, turneul va avea loc tot la Singapore, oraş în care s-a derulat din 2014. Organizatorii de la Shenzen au promis că vor construi o nouă arenă, cu o capacitate de 12.000 de locuri. (M.C.)

Citit 1006 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2018 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.