Sărbătoare cu tribuna plină pentru oţelarul Daniel Florea
Foto: Sportul ilustrat, Sorin Pană

Sărbătoare cu tribuna plină pentru oţelarul Daniel Florea
Legendarii Oțelului, alături de Naționala Jurnaliștilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gala fotbalistică prin care Daniel Florea şi-a marcat public retragerea din activitatea de jucător a fost un mare succes, încheiat cu o concluzie spusă de mulţi dintre cei care au fost în teren: „Aşa ceva trebuie repetat”.

Au venit aproape toţi dintre foştii mari fotbalişti români invitaţi de „Florică”, de la Adrian Mutu, Ciprian Marica şi Dănuţ Lupu până la gălăţenii Oţelului, Pelin, Haraga sau Puiu Antohi, rezultând un turneu spectaculos, disputat în primele ore cu tribunele pline. Unul dintre cele mai emoţionante momente a fost intrarea pe parchetul sălii „Dunărea” a antrenorului cu care Oţelul a câştigat campionatul şi Supercupa în 2011, publicul primindu-l în picioare pe Dorinel Munteanu, ovaţionat minute bune. „Publicul gălățean merita acest eveniment fotbalistic deosebit. Mi-am dorit mult să revin aici, Galațiul a însemnat enorm pentru mine, în cariera de antrenor. Cine știe, poate o să mă întorc cândva chiar ca antrenor al Oțelul, nimic nu este imposibil”, a declarat „Munti”, vizibil emoţionat.

Surpriza plăcută a fost Naţionala Artiştilor Fotbalişti, care a ajuns în finală, pierdută abia după loviturile de departajare în faţa celor de la Dinamo. Tot după loviturile de departajare şi-au încheiat evoluţie gloriile Oţelului, în semifinală. „Ne-am descurcat, am făcut faţă nivelului ridicat”, a fost concluzia spusă cu mândrie de Puiu Antohi, care l-a avut alături, la fel ca atunci când învingea pe Juventus Torino, pe Gelu Popescu. Ceilalţi care îmbrăcat din nou cu mândrie tricoul Oţelului au fost Bordeainu, Brăneţ, Ion Viorel, Haraga, Pelin, Baştină, Băncilă, Sălăgeanu, antrenorul Ion Morohai şi, desigur, Daniel Florea, trecut apoi la Dinamo în meciul direct din semifinală. Au fost reîntâlniri emoţionante şi cu alţi foşti jucători ai Oţelului: Ciprian Mozacu şi Adrian Pitu – care au jucat pentru Steaua sau Ionel Chebac – ce a îmbrăcat acum tricoul Rapidului.

„Este un moment fericit să ne adunăm atât de mulți foști fotbaliști, îi mulțumim lui Florică și sper să fie mai dese astfel de evenimente, nu doar la retrageri”, a concluzionat Ion Viorel. Cu aceeaşi dorinţă a ieşit din sală şi Cristi Munteanu: „A venit foarte multă lume, este o sărbătoare în Galaţi. Îi mulţumim lui Daniel Florea, ne-a oferit tuturor o mare bucurie. Doresc ca Galaţiul să aibă în fiecare an un turneu de o asemenea anvergură”.

Daniel Florea a mărturisit că cea mai mare răsplată pentru eforturile organizatorice făcute, împreună cu promotorul evenimentului, Adrian Troscenco, a fost prezenţa numeroasă din tribună. „Au venit fotbalişti cu nume mari, e greu să strângi atât de mulţi. Le mulţumesc tuturor, au demonstrat încă o dată că sunt şi oameni de mare caracter, iar reacţia publicului, se vede că oamenilor le-a plăcut, este cea mai mare răsplată şi bucurie”, a declarat Florea. Acesta a promis că va face tot posibilul ca acest eveniment, „Campionii din Oţel”, să devină unul anual.

Citit 4390 ori Ultima modificare Duminică, 28 Ianuarie 2018 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.