Phoenix s-a oprit in sferturile de finală ale Cupei României

Phoenix s-a oprit in sferturile de finală ale Cupei României
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Phoenix a fost învinsă de CSM Oradea, scor 82-67.


Turneul final al ”Cupei României” la baschet masculin, ediția 2017-2018 va demara, astăzi, la Sepsi Arena din Sf. Gheorghe, cu primele meciuri, urmând ca evenimentul baschetbalistic să se încheie, miercuri, cu ”All Star Game”.

Conform tragerii la sorți, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei, echipa gălățeană Phoenix va întâlni, astăzi, de la ora 17,15, puternica formație CSM CSU Oradea, aflată pe locul trei în Liga Naţională. Meciul poate fi urmărit pe canalul FRB TV de pe youtube. Phoenix s-a calificat în turneul final al ”Cupei României”, după ce a câștigat ”dubla” în fața formației Dinamo, cu scorul general de 166-116.

În confruntările directe din campionatul intern, Phoenix și Oradea și-au adjudecat meciurile de pe propriul teren, Phoenix cu 89-86, iar CSU Oradea cu 86-71.

Antrenorul Florin Nini este încrezător în jucătorii săi și spune că meciul de astăzi este deschis oricărui rezultat, mai ales că echipa sa vine după o victorie încurajatoare din campionat în faţa unei pretendente la titlu, Steaua. ”La Cupa României e un meci de totul sau nimic. Am arătat că avem potenţial şi că putem juca cu echipele puternice şi, ţinând cont că este pe teren neutru, deci nu există un avantaj în mod deosebit pentru una din echipe, consider că este meci deschis oricărui rezultat”, a declarat tehnicianul gălățean.

De partea cealaltă, antrenorul orădenilor, Cristian Achim, consideră că sistemul de joc din Cupă (n.r. - cu doi jucători români în permanență pe teren) va conta enorm. ”Această competiție se va juca cu reguli diferite de cele cu care suntem obișnuiți. Dinamica jocului va fi diferită și sunt de părere că acest lucru va crea probleme tuturor echipelor, cu excepția Clujului. Cu Watson și Calnicenco în calitate de jucători români, chiar dacă țara noastră nu are absolut niciun merit la formarea lor sportivă, este limpede că această echipa beneficiază de un avantaj. Acestea sunt condițiile, însă avem și noi avantaje. Noi încercăm să o luăm pas cu pas, primul este Galațiul”, a declarat Achim pentru site-ul oficial al clubului bihorean. 

La prima sa prezență în Liga Națională, în sezonul 2015-2016, Phoenix a ajuns în ”optimi”, unde a pierdut în fața echipei U BT Cluj, iar în ediția trecută, prima în formatul cu turneu final de opt echipe, gălățenii s-au oprit în ”sferturi”, fiind învinşi de formația BC Mureș Tg. Mureș.

Programul complet al ”Final 8” este următorul: astăzi, Phoenix - CSM Oradea (ora 17,15), Timba Timișoara - Steaua (ora 20,00, FRB TV); duminică, CSU Sibiu - SCM Timișoara (ora 17,15, Digi Sport), BCM U Pitești - U BT Cluj (ora 20,00).

Luni, de la ora 17,15, se va disputa prima semifinală, între câștigătoarele jocurilor Phoenix - Oradea și Pitești - Cluj, iar de la ora 20,00, cea de-a doua semifinală.

Finala ”Cupei României” va avea loc marți, 13 februarie, de la ora 19,00 și va fi transmisă de postul de televiziune Digi Sport.

Citit 1159 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2018 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.