Două curse de ciclism pentru gălățeni

Două curse de ciclism pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iubitorii de ciclism în natură, pe teren accidentat, au şi în acest an două competiţii în jurul Galaţiului, care pun în valoare atât traseele, cât şi îndemânarea sportivilor, la Gârboavele şi Greci (jud. Tulcea).

Gârboavele XC, ajuns la a opta ediţie, va avea loc în Pădurea Gârboavele, pe 14 aprilie. Înscrierile se vor putea face până pe 12 martie, în limita a 250 de participanţi, care vor concura la categoria amatori (3 ture), respectiv, avansaţi (5 ture), o tură având distanţa de 11.5 km şi o diferenţă de nivel de 200 metri. Gradul de dificultate al cursei este unul mediu. Taxele de înscriere sunt diferenţiate în funcţie de momentul înscrierii: primii 100 - 50 de lei, următorii 100 de înscrişi - 60 de lei, iar ultimii - 80 de lei. Evenimentul este organizat de către Clubul de Ciclism Galaţi.

Măcin, ciclism şi alergare montană

Asociaţia "Bike Works" anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru "Măcin Mountain Fun - Greci, 2018", cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, unde, în perioada 9-10 iunie, pe lângă concursurile de MTB şi cross montan, vor fi spectacole, un foc de tabără şi multe alte surprize.

În cadrul evenimentului, pe 9 iunie, se va lua startul în tradiţionalul concurs de ciclism montan "Măcin XC" (ediţia a şasea) şi apoi în cel de cros montan "Măcin Cross" (ediţia a patra). Concursul de ciclism pe teren accidentat "Măcin XC" va avea, din punct de vedere al dificultăţii, două trasee: unul pentru amatori, care nu va fi foarte solicitant fizic şi va avea o tehnicitate uşoară-medie, şi cel pentru elite, ce va avea urcări solicitante, dar şi coborâri spectaculoase şi periculoase. De menţionat este că, în premieră naţională pentru un concurs de MTB, a fost inclusă şi categoria e-bike. Categoria va avea clasamentul separat, va avea startul separat şi se va desfăşura pe traseul de amatori al evenimentului, sub formula OPEN (orice vârstă, orice sex, orice "capacitate cilindrică"). "Nu putem să spunem că suntem fani e-bike, întrucât nu avem nici măcar un membru în asociaţie cu e-bike, însă credem că avem mintea destul de deschisă să le dăm posibilitatea celor cărora le place "motoraşul electric" şi boost-ul pe care acesta îl dă să se bucure de un traseu marcat, asistenţă în caz de nevoie şi să se distreze în competiţie aşa cum o facem noi, restul, pe clasicele MTB", a spus Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works. Totuşi, va fi nevoie de minimum cinci concurenţi înscrişi la această categorie pentru desfăşurarea competiţiei de e-bike.

"Măcin Cross", care va fi tot pe 9 iunie, este concursul destinat pasionaţilor de alergare montană, ce se vor putea bucura de un traseu conceput special pentru ei, care nu este foarte solicitant fizic, având o tehnicitate uşoară spre medie. Concursul pentru copii "Junior Hercinic MTB" va fi pe 10 iunie şi va fi organizat de partenerii din Asociaţia "Beetle Bike".

Cei interesaţi să participe la eveniment pot găsi toate detaliile necesare pe site-ul Asociaţiei "Bike Works", la adresa www.bikeworks.

Taxa de înscriere la "Măcin XC" şi "Măcin Cross" se împarte în trei tipuri de pachete, în funcţie de momentul înscrierii: 65 lei per concurent - valabil pentru concurenţii înscrişi şi achitaţi până pe 9 aprilie (inclusiv); 75 lei per concurent - valabil în perioada 10 aprilie - 30 mai (când se închid înscrierile online), 90 lei per concurent - pentru cei ce se înscriu la faţa locului, în dimineaţa concursului. Pentru copii, taxele de înscriere sunt: 35 lei per concurent, până la 30 mai, respectiv 50 lei - la faţa locului (doar 10 pachete disponibile).

Înscrierile online se vor închide pe 30 mai, cu menţiunea că înscrieri se pot face şi la faţa locului, dar în număr limitat.

Citit 1639 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.