Metalosport a renunţat la retragerea din Liga a III-a

Metalosport a renunţat la retragerea din Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deși conducătorii clubului Metalosport declaraseră public retragerea din campionatul Ligii a III-a, prima serie, nu s-a ajuns şi la notificarea Federaţia Română de Fotbal (FRF) în acest sens, astfel că acum a fost posibil un anunţ în sens invers: echipa gălăţeană va încerca să ducă până la capăt competiția.

Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, a spus că echipa sa va intra pe teren în prima etapă a returului, la meciul cu Oţelul, chiar dacă din punct de vedere sportiv nu poate fi vorba de performanţă din cauza situaţiei financiare. „Am anunţat FRF doar că meciul din prima etapă a returului, în care suntem gazde, solicităm să-l jucăm pe stadionul Oţelului, pentru ca publicul gălăţean să aibă condiţii optime la această partidă. În proporţie de 90 la sută, am găsit soluţii pentru susţinerea financiară a activităţii competiţionale, ce ţine de cheltuieli organizatorice şi deplasări. Însă, la nivel sportiv, oarecum va fi vorba de sport la nivel de amatori, de plăcerea de a juca, nu avem de unde plăti salarii jucătorilor”, a declarat Dorin Butunoiu. Acesta a mai precizat că încearcă să ţină echipa în viaţă până în vară, sperând până atunci să găsească finanţatori: „Am avut discuţii în acest sens şi în ultima perioadă, sunt oameni interesaţi să vină lângă echipă”.

Una din cele mai mari probleme financiare ale clubului o reprezintă litigiul cu fostul antrenor al echipei, Mihai Ciobanu, căruia trebuie să-i plătească o datorie de 27.000 de lei, sumă ce reprezintă salarii restante şi pentru care a fost depus memoriu la FRF. „Sper să găsim înţelegere, să eşalonăm plata acestei datorii. Mai sunt şi alte datorii, dar în aceste cazuri am fost găsit înţelegere”, a mai spus Butunoiu. Metalosport este ultimul loc în Seria I, fără niciun punct. În această iarnă, o altă echipă gălăţeană din această serie a Ligii a III-a, Avântul Valea Mărului, şi-a anunţat retragerea din campionat.

Oțelul, a patra victorie consecutivă

SC Oțelul Galați a încheiat cu o nouă victorie seria ”amicalelor de iarnă”, după ce a învins, scor 5-0, formația SC Sportul Chiscani, în meciul disputat sâmbătă, la Schela. Golurile gălățenilor au fost marcate de Bârlădeanu (min 49), Cârjan (60, 72), Stoian (65 - penalti) și Bahnașu (89). Antrenorul Alexandru Ciobanu a trimis în teren următoarea formulă: Udeanu - David, Moglan, Matei, Manău - Necșulescu, Crihană - Bîrlădeanu, Danciu, Stoian - Silvestre. Aceasta a fost al patrulea succes consecutiv din perioada de pregătire, după cele obținute în fața echipei CSM Râmnicu Vâlcea, scor 6-0, cu Viitorul Ianca, în deplasare, scor 9-1, respectiv cu Metalul Buzău, pe terenul din Schela, scor 2-0. Gălățenii au avut și două înfrângeri, ambele cu scorul de 0-1, cu Dacia Unirea Brăila și cu Academica Clinceni. Startul oficial al returului este programat pentru sâmbătă, 3 martie (ora 14,00) când SC Oțelul (locul 4 în serie) va juca împotriva formației Metalosport Galați. Meciul, deși este considerat ca fiind în deplasare pentru ”oțelari”, se va disputa pe Stadionul Oțelul, iar intrarea publicului este liberă, se arată pe siteul SC Oțelul.

Citit 2462 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2018 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.