Concurs național de amploare la dans sportiv

Concurs național de amploare la dans sportiv
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clubul gălățean de dans sportiv Beija Flor, în colaborare cu Federația Română de Dans Sportiv, organizează la Sala Sporturilor "Dunărea", la sfârșitul acestei săptămâni, cea de-a 12-a ediție a concursului național "Cupa Beija Flor", dar și prima ediție a "Danube Dance Fest", competiție dedicată grupurilor și baletului.

Printre invitaţi se află și gălățeanul Momo Peter Sanno, cel care este cunoscut publicului pentru momentele spectaculoase de dans contemporan din cadrul emisiunii "Românii au talent", de la Pro TV.

Sâmbătă, de la ora 9,00, va începe concursul rezervat sportivilor legitimați, iar de la ora 19,00 va avea loc Gala finaliștilor, în care vor evolua cele mai bune perechi din competiție, într-un spectacol de lumini și armonie. Reuniunea de seară va fi deschisă de un "recital" al lui Momo. Totodată, acesta va face parte din juriul "Danube Dance Fest".

Duminică, de la ora 10,00, se va desfășura concursul debutanților, care va fi de fapt prima ediție a "Danube Dance Fest".

Cu această ocazie, publicul va avea ocazia să îi vadă pe ringul de dans pe sportivii de la cluburile gălățene Beija Flor, Fantezia, Acanta, Hobby Dance și filialele din Galaţi ale cluburilor bucureștene Phoenix și Generația 9.

Pentru prima zi a evenimentului sportiv sunt așteptate 400 de perechi, printre acestea aflându-se și dansatori de la patru cluburi din Republica Moldova, în timp ce pentru competiția formațiilor au confirmat deja 500 de persoane. "O să evoluăm într-o sală nouă, cu decoruri inedite. Cu siguranță vor fi alte condiții, mult mai bune, atât pentru sportivi, cât și pentru publicul spectator. Sperăm să punctăm și la capitolul aspect. Ne-am fi dorit să avem dansatori și din partea de vest a țării, doar că în acest weekend, la Oradea, va avea loc un alt concurs. Altfel, prezența basarabenilor va ridica nivelul de competițional de la Galați", a declarat Iulian Tenie, președintele clubului Beija Flor.

Prețul biletelor de intrare este de 20 de lei pentru fiecare zi de concurs.

Rezultate bune la "Excelent Dance Cup"

În weekendul trecut, dansatorii de la Beija Flor au fost prezenți la "Excelent Dance Cup", ce a avut loc la București și care a reunit sportivi din România, Republica Moldova, Federația Rusă și Turcia. Cele mai bune rezultate ale gălățenilor au fost obținute de perechile Adrian Pintrijel - Sabina Stafie, locul 3 la Clasa D, secțiunea Standard (16-35 ani), Robert Avram - Bianca ALexia Codrescu, locul 3 la Open Basic, secțiunea Latino (14-15 ani), și Cristian Borcan - Carla Sava, locul 6 la Open Latino (14-15 ani).

Cine este Momo Sanno

Momo Peter Sanno a studiat dans clasic la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galați și la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din București, absolvind apoi Academia de Dans "John Cranko" din Stuttgart, Germania. Dansator profesionist, coregraf, profesor, Momo Sanno a făcut parte din mai multe companii de dans din SUA, Germania, Olanda, Haiti. Trăiește și lucrează în Berlin și în București. Publicul gălățean și-l amintește din emisiunea "Românii au talent", povestea sa de dans cu marioneta Eva, prezentată de Uninvented Theatre & Zero Gravity Dance, ajungând în semifinale.

Foto Sonia Baciu

Citit 5846 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2018 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.