Phoenix, prilej de revanșă în derbiul orgoliilor

Phoenix, prilej de revanșă în derbiul orgoliilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix va juca cu SCM "U" Craiova, astăzi, de la ora 19.00, pe teren propriu, în ultima etapă a turului din faza secundă (grupa 7-12) a Ligii Naționale (LNBM).

Între cele două formații s-a creat o aprigă rivalitate - încă de la intrarea gălățenilor în LNBM, în sezonul 2015-2016, Phoenix şi SCM "U" Craiova fiind mai mereu în luptă directă pentru intrarea în play-off. Şi acum, cele două echipe sunt adversare, de data aceasta pentru locul 7. Phoenix se află pe locul 8 (al doilea al grupei), la doar un singur punct în urma craiovenilor. În cea mai recentă întâlnire dintre aceste echipe, SCM "U" Craiova s-a impus, la Galaţi, scor 102-82, în urmă cu două săptămâni şi jumătate, în ultimul joc din sezonul regulat, astfel că Phoenix are ocazia revanşei.

În grupa a doua valorică, fiecare dintre cele două adversare au câte trei victorii, meciul din această seară putând fi considerat un adevărat derbi.

Florin Nini, antrenorul echipei gălăţene, a oferit în ultimele jocuri multe minute jucătorilor tineri, dar în meciul de astăzi nu-şi va mai menaja jucătorii importanți. "Am avut șansa să oferim mai multe minute și celor mai tineri jucători, dar în același timp să îi și menajăm pe Threatt și Gugino, pe care îi vom avea apţi pentru meciul cu Craiova", a declarat tehnicianul gălățean.

Junioare gălăţene, campioane naționale

Două dintre junioarele de la Phoenix LPS, care au început sezonul în lotul de senioare al clubului gălățean, au devenit campioane naționale la Under 20, cu echipa CSM Târgoviște. Maria Vreme și Claudia Cristea, formate în cadrul LPS Galați de antrenoarea Andrada Miron, s-au transferat la Târgoviște după ce secția feminină de baschet s-a desființat, la începutul lunii noiembrie, ca urmare a reducerilor bugetare. "Ne bucurăm de performanța gălățencelor noastre și le felicităm pe această cale, însă ne pare rău, în același timp, de faptul că nu putem noi, în Galați, să ne bucurăm de performanțele gălățenilor noștri", au comentat evenimentul cei de la Phoenix, pe pagina de Facebook a clubului.

Citit 1068 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.