Phoenix și-a luat revanșa în derbiul cu oltenii
Foto: Sonia Baciu

Phoenix și-a luat revanșa în derbiul cu oltenii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galați a câștigat, scor 90-86 (39-41), partida de pe teren propriu cu SCM "U" Craiova, din ultima etapă a turului fazei secunde (grupa locurilor 7-12) din Liga Națională (LNBM).

Phoenix a încheiat turul fazei secunde cu o serie de patru victorii consecutive, luându-şi totodată şi revanșa în fața craiovenilor, după ce pierduseră în urmă cu aproape trei săptămâni, în meciul disputat la Galați, la o diferență de 20 de puncte (102-82).

Începutul de meci a fost greoi pentru ambele echipe, primele puncte fiind înscrise abia în minutul 2, de către Miller, cel care a fost cel mai bun jucător al formației gălățene, cu 27 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Gălățenii au condus timp de 15 minute, dar oaspeții au revenit de la un minus de 9 puncte (15-6, min. 7), au preluat conducerea şi pe fondul accidentării lui Threatt - unul dintre jucătorii de bază ai echipei Phoenix, intrând cu un avans de două puncte la pauză.

În partea a doua a jocului, jucătorii antrenați de Florin Nini s-au remontat şi au reușit ca în șapte minute să marcheze 21 de puncte, în timp ce adversarii au înscris doar șase, ajungându-se la 60-47. Totuşi, suspansul a reapărut, în special prin coșurile de la mare distanță ale oaspeţilor, astfel că Phoenix mai conducea doar la limită înaintea ultimelor două minute, cu 81-80. Gălăţenii au replicat tot de la trei puncte, cu două reuşite ale lui Dragoș Andrei, iar cu 10 secunde înainte de finalul meciului Miller a fost faultat, a fructificat cele două "libere" și Phoenix a încheiat în uralele publicului.

"Trebuia să ne luăm revanșa în fața lor, după ultima reprezentație. Am intrat foarte motivați în meci, poate a contat și faptul că noi am avut etapă liberă (n. r. - în urma retragerii echipei BC Mureș), iar la final victoria a venit pentru noi", a declarat Dragoș Andrei.

Cătălin Petrișor, cel mai bun marcator dintre românii de la Phoenix (14 puncte), consideră că motivația a fost cea care le-a adus victoria. "Am avut orgoliu, nu puteam lăsa să avem două înfrângeri acasă. De acum, numai de noi depinde să terminăm pe locul 7, mai ales că meciul decisiv va fi la Craiova", a precizat Petrișor, care a suplinit excelent accidentarea lui Threatt.

Antrenorul Florin Nini s-a declarat mulțumit atât de rezultat, cât şi de jocul făcut de echipa sa. "Mă bucur că banca ajută, mai ales după accidentarea lui Jarvis (n.r. - Threatt), că Petrișor și-a făcut bine treaba. Azi am fost cu adevărat o echipă, am reușit să decidem bine în anumite momente. Este o victorie frumoasă, muncită, cu o sală în picioare, ceea ce face deliciul de fiecare dată", a declarat tehnicianul echipei Phoenix.

Marcatorii Phoenix au fost: Miller 27 puncte, Artino 16 p, Petrișor 14 p, Dragoș Andrei și Gugino - câte 9 p, Măciucă 8 p, Hadzifejzovic și Pavlovic - câte 3 p și Threatt - un punct.

În urma acestui succes, Phoenix se menține pe locul 8 în clasamentul Ligii Naționale, la egalitate (40 de puncte) cu SCM "U" Craiova, departajarea făcându-se la confruntările directe, unde craiovenii conduc cu 2-1 la general.

Faza secundă a LNBM va continua în acest weekend, când Phoenix va juca la Politehnica Iași.

Citit 965 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.