Oţelul Galaţi, pericol public!

Oţelul Galaţi, pericol public!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Avantaj de un gol şi jocul la îndemână – aşa a încheiat formaţia lui Dorinel Munteanu prima repriză de ieri, de la Bistriţa * 1-1 imediat după pauză, greşeli nepermise, o eliminare şi o lovitură de la 11 metri tratată superficial de Pena, apoi 2-1 pentru gazde – acestea au fost evenimentele până la final * Gloria, precum Buzăul în primăvară, a reuşit prima victorie din campionat tocmai cu Oţelul! *

GLORIA BISTRIŢA – OŢELUL 2-1 (0-1)

Stadionul „Gloria” din Bistriţa – 3.000 de spectatori;

Au marcat: Borbely 48’, 70’ / Antal 24’;

Cartonaşe galbene: S. Keita 63’, Băjenaru 74’, Ciucă 83’ / Antal 34’, Viglianti 38’, 60’, Giurgiu 53’, Sălăgeanu 90’;

Cartonaş roşu: Viglianti 60’;

Echipele utilizate:

GLORIA: Albuţ – Homei, Ciucă, Năstase, D. Sânmărtean (79’ Velcovici) – Hora, Băjenaru (83’ Enescu), L. Sânmărtean, Achim (46’ S. Keita) – Coroian, Borbely. Antrenor: Florin Halagian.

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Sălăgeanu – Viglianti, Giurgiu – Antal, Paraschiv (46’ Ibeh), Matei (78’ Axente) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Adrian Ghinguleac şi Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti); rezervă – Paul Unimatan (Zalău).

Mai merită fotbalul emoţii, trăiri?

Meciul de la Bistriţa, cel de ieri, pierdut în mod stupid de Oţelul, îi poate determina pe microbiştii gălăţeni să se lase de sportul considerat rege.

Serios! Când o ai concitadină pe juna gimnastă Ana Porgras, când te poţi mândri cu tinerii de la popice despre care scriam săptămâna trecută (adolescenţi care primesc doar bani de masă şi numai când susţin vreo deplasare!), ce rost are să-ţi mai faci un chintal de nervi uitându-te la una dintre cele mai cinice discipline din câte s-au inventat vreodată?

Ţi se măreşte ficatul, fişa de analize te îngrozeşte, devii irascibil şi la un simplu „te iubesc” din partea consoartei, îţi vine s-o iei razna şi să le dai de treabă oamenilor în halate albe. Se spune că pentru asta este fotbalul aşa de iubit, dar fenomenul poate provoca şi drame!      

Spre retrogradare!

Gloria Bistriţa nu avea nici măcar o victorie amărâtă în campionatul curent, era şi încă este ultima clasată, ciuca bătăilor, râsul lumii, incompetenţa fotbalistică dusă la extrem.

Ca să iasă din acest colaps evident, îi trebuia o injecţie vitală, un vaccin anti-retrogradare, iar pe lângă trupa lui Tata Jean (aşa cum este supranumit Jean Pădureanu, patronul ardelenilor) trecuseră deja Apulum Alba Iulia, Astra Ploieşti, Internaţional Curtea de Argeş şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Adică mai toate echipele în grumazul cărora să-şi înfigă bistriţenii dinţişorii de lapte. A trebuit să se ajungă în etapa a X-a ca poate cea mai hulită formaţie din fotbalul românesc să ia primul buchet de puncte. Cu cine? Tocmai cu Oţelul. Mare ruşine, iar echipa Galaţiului este pe loc de matineu!

Haţegan s-a scos cu penaltiul

Echipa lui Dorinel a condus cu 1-0 în deplasarea de ieri care întregeşte un tablou hidos al unor eşecuri inimaginabile. Antal a marcat dintr-o centrare a lui Pena (24’), dar după pauză situaţia s-a răsturnat total.

Kolev parcă prindea fluturi prin careu, Borbely a egalat cu capul (48’), Viglianti a fost eliminat pentru un fault prostesc (60’), iar Pena a ratat o lovitură de la 11 metri obţinută de acelaşi Antal (66’): execuţie slabă, fără nerv, previzibilă!

Scorul a fost întors tot de Borbely, din pasa lui Sânmărtean (70’), iar Ibeh (73’) şi Sălăgeanu (85’) au avut câte o bară! Se poate spune şi că brigada condusă de „amicul” Haţegan a tras haiduceşte cu Gloria (Oţelul mai merita un penalti în minutul 55!), dar omul cu fluier a pus mingea pe punctul cu var tot la 1-1. Aşa că nu el este vinovat de eşecul incredibil al roş-alb-albaştrilor…

Explicaţie foto: „Oţelarii” au terminat pe targă fotbalul de la Bistriţa: după 1-0 la pauză, a fost 1-2 la final, după o lovitură de pedeapsă ratată de Pena

Citit 1210 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.