Cupa Regelui a ajuns la Tecuci

Cupa Regelui a ajuns la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Național de Karate Tradițional - Fudokan pentru copii, desfășurat la Galați, în organizarea Karate Club (sensei Nicolae Mărăndici), s-a încheiat cu un bilanț bun pentru cele trei cluburi de profil din Galați, dar și cu o surpriză - "Cupa Regelui" a ajuns la un club din Tecuci, după ce doi ani a fost în vitrina celor de la Meikyo. Competiția, ajunsă la 27-a ediție, a reunit 48 de cluburi din țară, cu un număr total de 643 de sportivi.

După deschiderea oficială a competiției, publicul a avut parte de trei demonstrații, astfel că pe dojoul central au putut fi văzuți în acțiune componenții echipei reprezentative a României, formate din Călin Marincaș, Raul Tudorică și Octavian Uruc, dar și sportivi gălățeni: Rareș Ioniță și Radu Cazacu (reprezentând Karate Club Galați), precum și Anca Elena Codreanu și Mihai Cristian Tâmpeanu (de la Kodo Galați). În urma celor două zile de concurs, cluburile de profil din municipiul Galați au obținut 26 medalii, dintre care 14 de aur.

La finalul competiției extrem de disputate, cu rezultate decise în ultima probă, clubul Meikyo (antrenori Dana Stamate Farkas, Adrian Farkas, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilică) a obținut 12 medalii - 5 aur, 1 argint și 6 bronz, iar cu cele 520 de puncte s-a clasat pe locul al treilea la nivelul cluburilor. La Copii 1, Alexandra Tomiță a obținut medalia de aur la en bu mixt, alături de Răzvan Postelnicu, și bronz la kata individual. Postelnicu a obținut un aur la kata individual și un bronz, la proba en bu masculin, unde a făcut echipă cu David Rusu. La Copii 3, Ana Maria Cucu a câștigat bronzul probei de kumite și o clasare pe locul 4, la en bu mixt, alături de George Buruiană. La Copii 4, Luca Moise și Alexandra Ivanov au devenit campioni naționali la en bu mixt, Moise a mai câștigat un argint, la kumite, respectiv, un bronz, la kata individual, în timp ce Alexandra Ivanov a obținut medalia de bronz în proba de kumite.

"Rezultatele mai slabe ale clubului sunt explicabile prin faptul că multe dintre echipe au avut modificări și se află încă în perioada de reconstrucție, iar sub aspect individual, mulți componenți ai lotului au avut treceri la categorii superioare de vârstă", a declarat Dana Farkas.

Sportivii de la Kodo Galați (antrenori Mihai Cristian Tâmpeanu și Alin Daiciu) au obținut 5 medalii - câte una de aur, respectiv, argint și trei de bronz. Cătălina Stamate este campioană națională la kumite individual și medaliată cu bronz la kata echipe feimin, unde a evoluat alături de Alice Zaharescu și Andreea Marin, aceasta din urmă a obținut o medalie de argint la kumite individual. Rezultate onorabile, clasându-se pe locurile 5-8, au mai avut: Vlad Bichineț, Vlad Hagiu, Bogdan Mucterem, Dragoș Jirighie, Rareș Mardare, Irene Stanciu, Anastasia Tatarucă, Matei Onișor și Denis Ceapă.

Clubul organizator, Karate Club (antrenori Silviu Băraru și Adrian Coman), a obținut 9 medalii, dintre care 8 de aur.  La Copii 2, Robert Sasu a obținut aur (en bu masculin) și un loc 4 la en bu mixt, Mario Malasincu - aur (en bu masculin), Liana Grumăzescu - locul 4 la en bu mixt. La Copii 3, Rareș Ioniță a cucerit două medalii de aur (kata echipe și en bu masculin) și o clasare pe locul 4 (kata indivizual), Radu Cazacu - două medalii de aur (en bu masculin și kata individual) și un bronz (kumite), respectiv, Alexandru Dumitru, cu o medalie de aur, la kata echipe.

Surpriza a venit de la Tecuci

Karateka de la Clubul Sportiv Taiko Tecuci (antrenor Gheorghe Dundev) a obținut cele mai bune rezultate din cadrul finalei Campionatului Național, prin cele 18 medalii, dintre care 5 de aur, iar cu punctajul realizat de micuții sportivi (710 puncte) au cucerit, în premieră, "Cupa Regelui" - trofeu deținut în ultimii doi ani de clubul Meikyo.

Cel mai medaliat sportiv de la Tecuci a fost Matei Sevastre (Copii 4), care a obținut două medalii de aur (kata echipe și en bu masculin, unde a evoluat alături de Adhya Vyas), respectiv, o medalie de bronz la en bu mixt, alături de Raisa Iasinschi.

Celelalte rezultate ale tecucenilor au fost: Raisa Iasinschi - argint (kata individual), Marc Săulea, Matei Sevastre și Adhya Vyas - aur la kata echipe, Sevastre și Vyas - aur la en bu masculin. Tot la Copii 4, Edward Săndică, Iosif Cărăuș și Robert Tașcă au obținut medalie de argint la kata echipe. La Copii 3, Maria Pohrib a cucerit de două ori medalia de bronz, la kata individual, respectiv, kata echipe, alături de Maria Nacu și Elena Panayotov. Aceasta din urmă a luat bronzul și în proba de kumite feminin. Denis Constantin și Răzvan Oprea au obținut medalia de bronz la en bu masculin, Oprea a mai făcut echipă cu Alexandru Tașcă și Rareș Andrei, cu care a obținut locul 4, în proba de kata masculin. Din echipă au mai făcut parte, cu o evoluție bună, următorii sportivi: Teodor Pavel, Ioana Balcanu, Bianca Gruia, Bianca Pătrașcu, Răzvan Murguleț și Valentin Tiron.

"A fost o competiție foarte bine organizată, iar rezultatul nu ne-a surprins deloc. Suntem un club tânăr, cu activitatea începută în 2004, am revenit în competiții în 2014, așa că sunt bucuros că am putut să ne confirmăm valoarea. Avem copii cu potențial", a declarat președintele clubului tecucean, sensei Gheorghe Dundev.

Citit 3407 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.