UPDATE | Echipa gălățeană de VOLEI CSU Belor deschide balul promovării, la Galaţi

UPDATE | Echipa gălățeană de VOLEI CSU Belor deschide balul promovării, la Galaţi
De luni, meciuri decisive pentru C.S. Universitatea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: În urma ședinței tehnice de duminică seara, 27 mai 2018, echipa gălățeană de volei CSU Belor va deschide ”balul” în turneul de promovare în Divizia A1, ce se va desfășura de luni, 28 mai, până miercuri, 30 mai, la Sala Sporturilor ”Dunărea” Galați și în care sunt angrenate încă trei echipe calificate din Divizia A 2: Rapid București (Seria Est), respectiv CSU Oradea și FC Argeș (Seria Vest).

Astfel, fetele antrenate de Ileana Berdilă vor juca, luni (ora 17,00) contra echipei Rapid București, iar de la ora 19,00 se va disputa partida dintre CSU Oradea și FC Argeș Pitești. Marți, tot de la ora 17,00, CSU Belor va juca împotriva echipei CSU Oradea, iar de la ora 19,00, Rapid - FC Argeș.

Meciurile decisive se vor disputa miercuri, când Rapid va juca cu CSU Oradea (ora 11,00), respectiv, CSU Belor Galați cu FC Argeș (ora 13,00).  (SB)


Ultimul mare eveniment al sezonului pentru sporturile de echipă din Galaţi va avea loc în prima jumătate a săptămânii următoare, turneul de promovare în primul eşalon la volei feminin în care este implicată şi formaţia gălăţeană CSU Belor.

Meciurile se vor disputa în Sala „Dunărea”, după următorul program: luni şi marţi, 28-29 mai 2018, de la orele 17,00 şi 19,00 , iar miercuri, de la 11,00 şi 13,00. Protagonistele celor trei zile sunt CSU Galaţi, Rapid Bucureşti (primele clasate în Seria Est a eşalonului secund), respectiv CSU Oradea şi FC Argeş Piteşti (Seria Vest), care vor juca în sistem campionat.

Organizatorii, cei de la CS Universitatea Galaţi, au pus la punct toate preparativele, aşa că întrecerile pot începe. A mai rămas de stabilit tragerea la sorţi a meciurilor, aceasta urmând să aibă loc duminică seara, 27 mai 2018, în cadrul şedinţei tehnice.

Echipa gălăţeană, care şi-a stabilit obiectivul de a promova încă de la începutul sezonului, este gata cu pregătirile. Acestea au continuat imediat după încheierea meciurilor din campionat, la antrenamente participând întregul lot de jucătoare, din fericire fără să apară probleme de ordin medical: Ana Maria Berdilă, Adriana Dudnic, Irina Todaşcă, Teodora Şabloschi, Iuliana Cazamir, Camelia Vasile, Ioana Ştefu, Ionela Vlad, Corina Vasilie, Violeta Stan şi junioarele Laura Vârgolici şi Cătălina Pascal. Antrenoarea Ileana Berdilă se bazează pe un lot echilibrat, cu jucătoare experimentate ce au în palmares succese de anvergură, alături de jucătoare tinere, talentate şi dornice de performanţă.

Cele mai titrate voleibaliste de la CSU sunt Anamaria Berdilă (fiica antrenoarei), multiplă campioană naţională cu CSU Metal Galaţi şi Volei Alba Blaj), şi Adriana Dudnic, căpitanul echipei, care are şi ea la activ trei titluri de campioană cu CSU Metal şi unul cu echipa din Blaj.

Despre turneu şi şansele de promovare ne-a vorbit şi directorul CS Universitatea, Mihai Pantea, care îşi doreşte ca promovarea să fie obţinută în faţa unui public numeros: „Suntem bucuroşi că am adus turneul la Galaţi. Acum e rândul fetelor noastre să demonstreze că merităm să revenim în primul eşalon. Acestea sunt puse la punct cu pregătirile şi cred în posibilităţile lor de a avea evoluţii dintre cele mai bune. Părtaşi pot fi şi spectatorii, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la sală, pentru a susţine echipa”.

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, va avea calitate de observator, iar delegări au fost făcute pentru patru arbitri: Cristian Ouatu şi Octavian Diaconiţă  (Piatra Neamţ), Cornel Ionescu (Rm. Sărat) şi Tudorel Arbunea, din Brăila.

Citit 3769 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.