Duminică, a cincea ediție a Semimaratonului Galați

Duminică, a cincea ediție a Semimaratonului Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Semimaratonul Galați  2018 se va desfășura duminică, 27 mai, începând cu ora 8,00, în organizarea Fundației Comunitare Galați. Competiţia va a vea loc pe un traseu puțin modificat față de anii anteriori: Parcul Eminescu (plecare/sosire) - Str. Domnească (colț cu Str. Gării) - retur tot pe Str. Domnească - ”Fata pe Valuri” (Spicul) - Str. Navelor - Bd. Marii Uniri - Str. Prelungirea G. Coșbuc (până la Penny) - coborâre spre Bd. Marii Uniri - parcarea Grădinii Botanice și retur, cu două bucle complete. Participanții pot alege una dintre cele șase probe: semimaraton (21 km); cros (10 km); cursa populară (3 km) şi ştafetă (4x5 km), cursele copiilor (pe trei categorii de vârstă), precum și o cursă pentru iubitorii de animale. Startul curselor de semimaraton, cros și ștafetă se va da la ora 8,45, simultan. Cursa populară va începe la ora 9,30 pe traseul Parcul Eminescu - Str. Domnească - Str. Gării și retur, în timp ce copiii vor alerga pe trei trasee adecvate categoriei de vârstă. Cei mai mici, 4-5 ani, vor lua startul la ora 10,00 și vor alerga pe traseul Parc Eminescu - Muzeul de Istorie și retur, cei de 6-8 ani, de la ora 10,30 pe ruta Parc Eminescu - Universitate și retur, respectiv cei de 9-14 ani, cu pornire la 11,00, până la Primărie și retur, iar de la 11,15 se va da startul în cursa animalelor de companie.

Opt cauze pentru care se aleargă și donează

Participanții la această ediție a Semimaratonului au de ales între opt cauze/proiecte locale, carfe se adresează unei ample nevoi comunitare. De la copii la persoane cu nevoi speciale, de la tineri intreprinzători la oamenii munților, cu toții și-au găsit loc în platforma de strângere de fonduri din acest an. ”Experiențe și provocări pentru copiii nevăzători”, ”Terapie pentru autism”, ”Aleargă pentru Nicolas”, ”Hai cu noi pe munte”, ”Grădina poveștilor”, ”Mobilitate și viață independentă”, ”Fondul de burse” și ”Ajutați-l pe Lăbuș” sunt cele opt cauze.

Trei străzi principale sunt închise duminică

Șoferii sunt atenționați că duminică, 27 mai, între orele 7,00-13,00, vor fi închise trei artere principale din oraș: Str. Domnească, Bd. Marii Uniri (Faleza Superioară) și Str. Portului. Totodată, alte 13 străzi, adiacente traseului, sunt și ele închise: Str. Culturii, Aleea Trandafirilor, Str. Eroilor, Str. Universității, Str. Nicolae Gamulea, Str. Maior Iancu Fotea, Str. General Iacob Lahovary, Str. Fraternității, Str. Brăilei, Str. Egalității, Str. Prelungirea Traian, Str. General Alexandru Cernat și Str. Regimentul 11 Siret.

Restricțiile de trafic sunt determinate de desfășurarea Semimaratonului Galați - Ediția 2018. Pentru securitatea evenimentului sportiv și pentru siguranța traficului rutier, câte un echipaj de poliție va supraveghea intersecțiile de pe traseul competiției.

15 trasee de autobuz, deviate duminică - CLICK AICI

Cauze pentru care poţi alerga la Semimaratonul Galaţi 2018 - CLICK AICI

Citit 2308 ori Ultima modificare Duminică, 27 Mai 2018 01:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.