Centenarul Marii Unirii sărbătorit prin înot

Centenarul Marii Unirii sărbătorit prin înot
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani devenit celebru prin performanţele de înotător, a reușit alături de basarabeanul Ion Lazarenco să înoate 100 de km pe cursul Prutului, pornind de la Oancea, pentru a marca "Centenarul Marii Uniri". Cei doi au fost însoțiți de caiacistul brașovean Ulise Gaiu, cel care a fost alături de Avram Iancu și în periplul lui de anul trecut, când a înotat pe cursul Dunării, de la izvoare până la vărsarea în mare.

Acțiunea s-a încheiat în prezența unui numeros public, care a efectuat numărătoarea inversă într-un singur glas, acolo unde Prutul își pierde definitiv identitatea în apele Dunării.

În 2016, Avram Iancu a traversat apele reci din Canalul Mânecii fără costum de neopren, iar anul trecut a parcurs Dunărea, pe toată lungimea ei, numai în slip și cu casca de protecție, avându-l alături și pe caiacistul gălățean Valerică Râmbu. Pentru viitor, Avram Iancu și-a propus să încerce apele Nilului, în timp ce Ion Lazarenco a străbătut toate cele șapte strâmtori ale lumii şi a înotat 350 de km pe Nistru, pentru o cauză umanitară.

Clubul Kiwanis Galați s-a implicat în acest eveniment din dorința de a aduce în fața oamenilor și mai ales în fața tinerilor adevăratele modele de urmat. "Să ne cunoaștem adevaratele valori și să le promovăm", este unul din dezideratele clubului.

Mulțumim că existați, oameni dragi !

Membrele clubului Kiwanis Galați adresează mulțumiri  Primăriilor, persoanelor din  Oancea,  Siviţa, Frumusiţa, Măstăcani, Galați, Poliției de Frontieră  care au făcut eforturi  să-i primească cum se cuvine  pe cei doi temerari înotători și pe echipa care-i însoțește.

(P) 

Citit 1663 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 11:33