Ștefan Andrei, câștigător al Viva Trophy Tennis Europe
Foto: Ștefan Andrei (stânga) și Maria Popa (dreapta), câștigătorii turneului Viva Trophy

Ștefan Andrei, câștigător al Viva Trophy Tennis Europe
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălățeanul Ștefan Andrei a câștigat turneul internațional pentru juniori sub 16 ani, "Viva Trophy", din cadrul circuitului "Tennis Europe Junior", care a avut loc în Galaţi, la Viva Tenis Club. Ştefan Andrei s-a impus în finală, scor 6-3, 6-3, în fața lui Ioan Alexandru Chiriță.

"Aceasta a fost a patra finală, dar prima de simplu la un turneu de acest nivel. Am luat fiecare meci în parte, fără să mă gândesc la finală. Pe teren încerc să nu îmi manifest frustrarea atunci când apare și fac tot posibilul să o transform într-un joc bun. Voi încerca să confirm şi peste două săptămâni, când voi participa la turneul ITF Under 18 de la Viva, unde voi fi pe tabloul principal", a declarat Ștefan Andrei, la finalul ultimului meci, disputat sâmbătă.

Ştefan Andrei a jucat finala şi la dublu, alături de Albert Ştefan, ambii fiind legitimaţi la Viva Tenis Club. După trei victorii pe tabloul principal, cei doi au ratat la limită, vineri, câştigarea trofeului: 1-6, 6-4, 10-12, în finala cu George Luncaşu şi Cosmin Lazăr.

Antrenorul Florin Şipoş, totodată şi director de turneu, a avut un motiv în plus de a fi bucuros de ajungerea celor doi în finală, Albert Ştefan fiind fiul său. "Mă bucur, pentru că acestea ne sunt obiectivele, să avem turnee bune, iar sportivii noștri să ajungă în finale. Satisfacția este și mai mare atunci când și copilul tău ajunge în finală, chiar dacă a fost una pierdută dramatic, în super tie-break", a declarat Șipoș, antrenor la Viva Tenis Club.

În proba de dublu feminin, gălățeanca Bianca Bulat (Arcada Galați) a făcut pereche cu Polina Skopintseva (Rusia), ajungând în finală, pierdută după o dispută destul de echilibrată, scor 5-7, 3-6, în fața româncelor Alexandra Moglan și Ioana Popa Teiușan. Finala de simplu feminin s-a disputat între Alexandra Moglan și Maria Popa (13 ani, cap de serie 1) și a fost câștigată de cea din urmă, scor 6-3, 7-6 (5), 6-4.

Săptămâna următoare, pe terenurile bazei Viva va avea loc un alt turneu internațional, de data pentru juniorii sub 18 ani, inclus în circuitul ITF (federaţia internaţională).

Citit 3618 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iunie 2018 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.