Grigoraş, zdrobit de Oţelul!

Grigoraş, zdrobit de Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul antrenor al echipei gălăţene de Liga I a trăit o repriză de coşmar pe stadionul pe care a scris istorie în urmă cu câteva sezoane * Actuala formaţie a lui Petre Grigoraş a fost îngenuncheată de roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu * Giurgiu (de două ori), Ibeh şi Pena (din penalti) au punctat pentru un scor neverosimil *

OŢELUL GALAŢI – POLITEHNICA IAŞI 4-0 (1-0)

Meci de fotbal disputat ieri în etapa a XI-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 2.000 spectatori;

Au marcat: Giurgiu 39’, 76’, Ibeh 50’, Pena 52’ pen.;

Cartonaşe galbene: Kolev 10’, Sălăgeanu 24’;

Cartonaş roşu: Pecnik 51’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu (69’ Mojsov), Giurgiu – Iorga, Ibeh (77’ Axente), Pătraş – Pena (64’ Paraschiv). Antrenor: Dorinel Munteanu;

POLITEHNICA: Pleşca – Buta, Mihajlov, L. Munteanu, Pecnik – Ignatov (73’ Miclea), Ad. Ilie, Bratu (53’ Bersnjak) – Viveiros, Balde, Constantin (80’ Bujor). Antrenor: Petre Grigoraş;

Au arbitrat: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea) – Eduard Dumitrescu (Piteşti), Bogdan Velicu (Bucureşti).

Cel mai iubit de către gălăţeni

Râul, ramul, fumul de la combinat, până şi tranşeele din Galaţi i-au zâmbit ieri antrenorului Petre Grigoraş. Iubit în oraşul de la Dunăre pentru cei trei ani şi jumătate petrecuţi ca tehnician al Oţelului, actualul „principal” al lui Poli Iaşi a fost luat în braţe până şi de spălătoresele de la stadion! „Să ne trăieşti, Nea Petre!”, i-au urat femeile care practic au trăit alături de constănţeanul ajuns în Dealul Copoului.

Să nu uităm că Grig a locuit numai în minihotelul din cadrul arenei „Oţelul” – era firesc să-i sară în gât şi maidanezii care-şi fac veacul pe străduţa din apropiere…

Nici jucătorii părăsiţi în vară de „cel mai tare din oraş” nu-l puteau evita: l-au strâns în braţe, l-au pupat, iar zâmbetul lui relaxat a fost aplaudat la scenă deschisă şi de cei aproximativ 2.000 de suporteri veniţi la meci. 

Minutul 39 a fost decisiv

Nu mirosea a bine pentru amatorii de fotbal din Galaţi. Oţelul, aflat pe loc retrogradabil şi fără victorie pe teren propriu de şase luni de zile, era abordat cu o mină de cuceritor de fostul colaborator al lui Marius Stan, iar prima repriză a partidei de ieri curgea în favoarea lui Grigoraş.

Fără Jelev (lăsat în tribună), Antal (accidentat la antrenamentul de vineri seară) şi Paraschiv (doar rezervă din cauza entorsei suferite la Bistriţa), trupa dunăreană părea vulnerabilă din cale-afară! Constantin (1’), Bratu (6’), Viveiros (10’, 20’) şi Balde (11’, 37’) au fost aproape de gol, iar replica Oţelului a venit doar prin Ibeh (22’) şi Iorga (35’).

Noroc de minutul 39 care a rezolvat întreaga ecuaţie: Neagu a scăpat de pasul la ofsaid al adversarilor, a intrat în careu şi a centrat pentru şutul precis al lui Giurgiu – de la 12 metri, sub bară! 

Giurgiu - „dublă”!

Până la pauză, Pătraş a avut două trasoare care puteau mări diferenţa (44’, 45’), iar revenirea de la cabine a coincis cu o execuţie în direct a celui mai pupat ex-gălăţean. Mai întâi a irosit Iorga o mare şansă (49’ – singur cu Pleşca), apoi Ibeh a trimis în poartă după un duel al goalkeeperului ieşean cu Pena (50’).

Echilibrul s-a făcut praf după alte două minute: Pecnik l-a faultat din spate pe Marius Pena în careu şi a fost eliminat, iar atacantul care ratase la Bistriţa, a transformat lejer pentru 3-0. Paraschiv (65’, 67’) şi Mojsov (72’) au forţat tabela de marcaj, dar succes a avut tot Giurgiu: şut din careul mic în colţul lung, după un corner la care Politehnica s-a apărat ca-n campionatul judeţean (76’).

„Oţelarii” au făcut 4-0 tocmai împotriva fostului „profesor”, zâmbetul acestuia din urmă transformându-se în rictus.

Explicaţie foto: Oamenii lui Dorinel Munteanu nu se mai făcuseră de mult meleul bucuriei pe propriul teren

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.