Voleibalistele aşteaptă susţinere pentru prima ligă

Voleibalistele aşteaptă susţinere pentru prima ligă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa feminină de volei CSU Galaţi a reuşit promovarea la finalul acestui sezon, jucătoarele experimentate sperând la investiţii pentru fortificarea lotului, aspect necesar pentru a se putea face faţă nivelului primului eşalon.

Formaţia gălăţeană revine în Divizia A1 după doar un sezon de pauză, iar acum se aşteaptă sprijin de la comunitatea gălăţeană pentru a se reuşi evitarea parcursului de acum doi, când nu s-au putut face transferuri din cauza bugetului redus şi s-a terminat pe ultimul loc.

Anamaria Berdilă (24 ani), multiplă campioană naţională şi cu multe prezenţe în echipa României, este dispusă să fie chiar şi "impresar", să-şi convingă prietenele din ţară, voleibaliste cu valoare confirmată, să vină la CSU Galaţi, dacă vor fi condiţii financiare decente.

"Îmi place să cred că se va investi şi nu se va mai repeta ce a fost acum doi ani. Rog oamenii cu potenţial, pasionaţi de volei, de sport, să investească în această echipă. Eu îmi doresc foarte mult să rămân, aş vrea să aduc aici câteva jucătoare care îmi sunt prietene şi cu care să facem o echipă foarte bună. Voi face tot ce îmi stă în putere să menţinem această echipă în primul eşalon, dar depindem de factorul financiar", a declarat Anamaria Berdilă.

Aceasta a fost campioană cu fosta echipă CSU Metal Galaţi şi de două ori cu Volei Alba Blaj şi a mai jucat în prima ligă la Penicilina Iaşi şi Ştiinţa Bacău.

Turneu dominat categoric

Reamintim că CSU Belor Galaţi a obţinut dreptul de a evolua în primul eşalon după ce a câştigat turneul de promovare care a avut loc săptămâna trecută, la Galaţi. Au mai participat celelalte cele mai bune trei formaţii din eşalonul secund, CSU Oradea, FC Argeş Piteşti şi Rapid Bucureşti.

Echipa gălăţeană a venit la turneu din postura de lider al Seriei Est, ea dominând categoric sezonul regulat şi următoarele faze ale campionatului. La fel a fost şi la turneul de promovare, aspect reflectat şi de rezultatele celor trei partide, în care gălăţencele au pierdut un singur set: 3-0 cu Rapid, 3-1 cu CSU Oradea şi 3-0 cu FC Argeş Piteşti. Finalul turneului s-a transformat într-un eveniment sărbătoresc, cu multe flori, şampanie şi multe îmbrăţişări, într-o atmosferă de bucurie şi descătuşare firească după câştigarea unei astfel de competiţii.

Adriana Dudnic, căpitanul echipei gălăţene, care are în palmares trei promovări în primul eşalon (toate la Galaţi) şi patru titluri de campioană - trei cu CSU Metal şi unul cu Volei Alba Blaj, a spus că disputele au fost mai grele decât o arată rezultatele, iar surpriza turneului a fost formaţia CSU Oradea, care a promovat de pe locul secund. "Uneori ni s-a părut mai greu decât ne-am aşteptat, în pofida rezultatelor din ultimul turneu, dar totul e bine când se termină cu bine: am încheiat un an bun, cu îndeplinirea obiectivului. Cred că marea perdantă este echipa din Piteşti, cu experienţă în primul eşalon şi cu trei jucătoare de valoare. Surpriza a venit de la Oradea, care era creditată cu şanse mici la promovare. Pentru mine încă nu e vremea vacanţei, trebuie să rezolv şi probleme de ordin profesional. Sunt profesor şi diriginte şi trebuie să încheiem cât mai bine anul de învăţământ".

 
Citit 1913 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.