Simona Halep, în sprint spre ”sferturile” pariziene

Simona Halep, în sprint spre ”sferturile” pariziene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Simona Halep, liderul mondial, a făcut un meci perfect în optimile de finală ale turneului de Grand Slam, câștigat cu scorul categoric de 6-2, 6-1, în fața belgiencei Elise Mertens (locul 16 WTA), în mai puțin de o oră.  

”Sunt foarte fericită, am făcut un meci bun, iar modul cum am jucat îmi dă încredere că am făcut totul bine până acum. Nu este niciodată ușor să joci împotriva ei. Am întâlnit-o la Madrid și am simțit cât e de agresivă. Am fost puțin mai puternică în momentele importante.

Este bine să fii pregătit atât pentru schimburi lungi, dar și pentru cele scurte. Îmi doresc de fiecare dată să fiu agresivă, tenisul se joacă așa acum. Nu am destulă putere (n.r. comparându-se cu alte jucătoare), dar simt că dacă joc rapid am o șansă mai mare. Nu simt o presiune din țară pentru câștigarea unui Grand Slam, eu simt că ei chiar își doresc să reușesc acest lucru, o iau ca pe o chestie pozitivă. Mă gândesc la câștigarea unui Grand Slam, dar nu știu dacă se va întâmpla în acest an sau în această viață. Pentru moment însă, nu vreau decât să mă bucur pentru victoria de astăzi”, a declarat Simona Halep, la conferința de după meci.

Altfel, Simona Halep are un culoar extrem de dificil: ”sferturi” cu nemțoaica Angelique Kerber, locul 12 WTA, (dacă nu câștigă acest meci, Simona pierde locul 1 WTA), apoi o semifinală cu Maria Sharapova/Garbine Muguruza (locul 3 WTA).

Maria Sharapova s-a calificat în ”sferturi”, în urma retragerii fostului lider mondial, Serena Williams, chiar înaintea duelului dintre cele două. Americanca a acuzat probleme medical, mai exact la mușchii pectorali.

 

Finalistă ”surpriză” în partea inferioară a tabloului

 

În partea de jos a tabloului, lucrurile sunt mai clare. Daria Kataskina (Rusia, locul 14 WTA) a învins-o, scor 7-6 (5), 6-3, pe daneza Caroline Wozniaki (locul 2 WTA), în meciul început duminică seară și întrerupt la 3-3 în setul secund, din cauza întunericului și o va întâlni în sferturile de finală pe Sloane Stephens (SUA, locul 10 WTA). Celălalt ”sfert” se va disputa între Madison Keys (SUA, locul 13 WTA) și Yulia Putinsteva (Rusia, locul 98 WTA), care s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală de la Paris, după o victorie deloc surprinzătoare în fața cehoaicei Barborei Strycova, favorită 26. 

Altfel, perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros. Bara şi Buzărnescu le-au învins, cu 6-4, 6-3, pe americancele Jennifer Brady şi Vania King. Româncele vor evolua în faza următoare cu cuplul Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Chang (Taiwan/China), cap de serie numărul 8.

Citit 1934 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.