Bucuria fotbalului, la Memorialul Zoltan David

Bucuria fotbalului, la Memorialul Zoltan David
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Galaţi a avut loc un adevărat festival al viitorilor fotbalişti din Moldova şi Dobrogea, în memoria regretatului Zoltan David, care şi-a dedicat existenţa primilor paşi ai copiilor gălăţeni pe terenul de fotbal. Principalul organizator a fost ASC Sporting Club, care a reuşit să ducă cu bine la capăt o misiune dificilă, în condiţiile unui număr foarte mare de echipe participante, care a necesitat distribuirea atenţiei şi a resurselor umane, timp de trei zile, pe patru terenuri, "Siderurgistul", "Dunărea", "Dunărea II" şi terenul din Vânători.

S-a jucat la şapte categorii de vârstă, de la 8 până la 14 ani, cu entuziasmul specific vârstei, bucuria fotbalului trăită de copii simţindu-se din plin la o festivitate de premiere care a avut de toate, de la intonarea imnului naţional şi spectacolul oferit de majoretele de la Funky Dance, până la uralele puştilor fotbalişti şi tradiţionalele hore ale învingătorilor.

"Au fost trei zile obositoare si călduroase, încheiate cu succes şi satisfacţie amplificată de faptul că s-a jucat un fotbal frumos şi mai ales că s-au legat noi prietenii", a spus Ion Gheorghiţă, unul dinttre antrenorii clubului organizator, Sporting Galaţi.

La cei mai mici, născuţi în 2010, primele trei clasate au fost CSM Rm. Sărat, Prosport Focșani şi Stars Brăila, cel mai tehnic jucător a fost desemnat David Munteanu (Sporting), cel mai bun portar - Rareş Andrei (Rm. Sărat), iar golgheter a fost Luca Velic (Prosport Focșani).

La 2009, s-a impus Şcoala de Fotbal Oţelul Galaţi, urmată de Sportul Onești şi Stars Brăila, cel mai tehnic a fost Radu Soacate (Stars), iar Sebastian Roşu (SF Oţelul) - cel mai bun portar.

La cei născuţi în 2008, câştigători au fost copiii Şcolii de Fotbal Junior Galaţi, urmaţi de Şcoala de Fotbal Oțelul şi Stars Brăila. Golgheter a fost Mario Roşu (SF Oţelul), cel mai bun portar - Darius Munteanu (Sporting Galaţi), iar Mario Bercaru (Junior) - cel mai tehnic.

Cei de la Junior s-au impus şi la 2007, urmaţi de Prosport Focșani şi Victoria Delta Tulcea. Aici, premiul cuvenit celui mai tehnic jucător a fost oferit lui Rareş Cernamoriţ (Victoria Delta Tulcea), cel mai bun portar a fost Marius Renta (ASCM Dunărea Galaţi), iar golgheter - Andrei Zainea (Prosport Focşani).

La 2006, a câştigat Luceafărul Brăila, pe locul doi s-a clasat Victoria Delta Tulcea, iar pe al treilea, Prosport Focșani. Premiile individuale: Darius Băncilă (Prosport Focșani) - cel mai tehnic, Ştefan Vasiliev (Tulcea) - cel mai bun portar şi Alex Dumitru (Focşani) - golgheter.

La cei de 13 ani, s-a impus Sportul Oneşti, urmată de Unirea Slobozia şi Suporter Club Oţelul Galaţi. Cel mai tehnic jucător a fost desemnat Denis Bordun (SC Oţelul), cel mai bun portar - Iosif Ungureanu (SC Oţelul), iar golgheter a fost Cătălin Munteanu (Slobozia).

La cei mai mari din turneu, născuţi în 2004, câştigătoare a fost ASCM Dunărea, urmată de Stars Brăila şi Junior Câmpulung Moldovenesc. Premiul pentru cel mai tehnic jucător i-a fost acordat lui Emil Corciovei, de la Avântul Vânători, Iulian Chiţu (LPS Galaţi) a fost cel mai bun portar, iar Andrei Docuz (ASCM Dunărea) - golgheter.

Citit 3480 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.