Șah în aer liber, la parohia Sf. Mina

Șah în aer liber, la parohia Sf. Mina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Şi în acest an, parohia "Sf. Mina, Victor şi Vichentie" din Galați, în colaborare cu Şcoala Gimnazială "Miron Costin" şi Clubul de Şah "Diana" din Galaţi, a organizat Concursul de şah "In hoc signo vinces", considerat cel mai mare concurs de șah în aer liber din România.

Competiţia, ajunsă la a șasea ediție, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru două zile, s-au întrecut peste 150 de copii, cu vârste între 6 și 15 ani, majoritatea elevi ai Școlii "Miron Costin", dar și de la alte școli și cluburi din oraș. Arhiepiscopul Dunării de Jos a premiat concurenţii situaţi pe primele trei locuri, oferind, totodată, diplome de participare tuturor competitorilor.

În vederea susținerii și încurajării tinerilor șahiști, la eveniment au participat și membrii echipei de futsal "United" Galaţi, vicecampioni naționali.

Concursul de şah "In hoc signo vinces" face parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în anul dedicat Centenarului Marii Uniri.

Citit 1547 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.