Universitatea Dunărea de Jos a reușit eventul
Foto: AJ Fotbal Galați

Universitatea Dunărea de Jos a reușit eventul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echilibrul din campionatul Ligii a IV-a de fotbal a continuat şi în finala "Cupei României". Echipele din fruntea competiţiei judeţene - ACS Universitatea "Dunărea de Jos" şi Zimbrul Slobozia Conachi - s-au întâlnit în meciul decisiv.

Şi de data aceasta, jocul a fost foarte echilibrat. La finele timpului regulamentar, echipele s-au aflat la egalitate: 1-1, necesitând prelungiri, la finele cărora victoria a revenit Universității, cu scorul de 3-1. Ambele goluri au fost reuşite în prima repriză. A deschis scorul Adamache, pentru Zimbrul, "studenţii" egalând prin Grigoraş. Golurile au fost marcate din faze "simetrice" - centrare de pe extremă şi finalizare din interiorul careului. În primele 45 de minute, "universitarii" s-au văzut mai mult, ar fi putut realiza desprinderea, dar la cea mai clară oportunitate, cea a lui Anastasie, s-a opus bara porţii lui Comănescu. Repriza a doua a fost mai echilibrată, mai aproape de gol au fost "zimbrii", prin Păduraru şi Spânache. La finele celor 90 de minute, egalitatea pe tabela de scor s-a menţinut, necesitând două reprize a câte 15 minute de prelungiri.

În această parte a jocului a ieșit în evidență superioritatea echipei campionilor, care a trecut la conducere prin golul marcat de Hilohi, urcat în careul advers la un corner. A mai fost o bară a lui Gârleanu, pentru ca în apropierea minutului 120 Grigoraș să ducă tabela la 3-1, înscriind în poarta goală.

Cele două formaţii au început cu următoarele distribuţii:

Universitatea: Măstăcan - Stancu, Antofe, Hilohi, Florea - Iacob, Dajbog, Perju, Ţuiu - Grigoraş, Anastasie. Au mai jucat: Chiciuc, Popov, Gârleanu și Ignat.

Zimbrul: Comănescu - C. Frunză, Ov. Lupu, Silviu Ilie, Scutaru - Năpârlică, Ţârţâră, Tudosă, Adamache - Cazacu, Spânache. Au mai jucat: Păduraru, Ghisman şi Timofte.

A arbitrat Ionuţ Constantinescu - ajutat de Daniel Băraru şi Florin Cobzaru.

Extrem de fericit, antrenorul Cătălin Savu ne-a declarat: "Suntem, cu toții, foarte fericiți. Am demonstrat că suntem mai buni și nu întâmplător am înregistrat două succese - campionat și Cupă. Avem o echipă tânără și ambițioasă și suntem încrezători în cele două jocuri din barajul cu echipa lui Bănel Nicoliță".

"Dublă" festivitate de premiere

Spectatorii prezenţi în tribunele Stadionului "Nicu Nour" din Iveşti au asistat la două reprize de premieri. Mai întâi, la începutul meciului de Cupă, au fost recompensaţi jucătorii proaspetei campioane judeţene, cei de la Universitatea. Aceştia au primit o frumoasă cupă şi un rând de echipament. Au fost premiate şi echipele de pe podium: Zimbrul şi Gloria Iveşti, acestea, ca şi campioana, primind cupe, diplome şi medalii. La finalul meciului în care a fost disputată "Cupa României", la nivelul fazei judeţene, celor două finaliste li s-au înmânat câte o cupă, medalii şi diplome.

Pentru echipa Universitatea sezonul nu s-a încheiat, elevii antrenorului Cătălin Savu mai având de disputat meciul (tur-retur) cu CS Făurei, din barajul de promovare în Liga a III-a. Primul meci este programat sâmbătă, 23 iunie, pe Stadionul "Oţelul", iar returul - o săptămână mai târziu, la Făurei.

Citit 2249 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2018 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.