BASCHET. Taxe mai mari, termene mai scurte

BASCHET. Taxe mai mari, termene mai scurte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a încheiat cel de-al treilea sezon în campionatul Ligii Naționale pe locul 8, o poziție considerată bună de către conducerea grupării, având în vedere problemele cu care s-a confruntat clubul gălățean, care în noiembrie a fost nevoit să renunțe la echipa feminină.

Luna trecută, FR Baschet a adus modificări atât la sistemul competițional, dar și prin introducerea unor taxe mai mari față de anii trecuți. Conform lui Florin Nini - antrenorul și, totodată, președintele Clubului Phoenix - modificările sunt benefice echipei sale, care va începe următorul campionat în prima grupă valorică, cea a locurilor 1-8 din sezonul recent încheiat, iar garanția solicitată de către FRB, în valoare de 10.000 de euro, este una care va proteja echipele, "mai ales în contextul în care în anii trecuți o parte dintre echipe s-au retras chiar în timpul campionatului", a spus Florin Nini.

"Sistemul competițional s-a schimbat și ne va da voie să ne ducem fiecare acolo unde ne permite latura financiară, pentru că nu mi se pare normal ca cineva să se sacrifice, iar altcuiva să nu-i pese, de aceea cred că e mai bine ca lucrurile să fie corecte, să le acceptăm sau nu, așa cum sunt ele", a mai spus Nini.

Astfel, costurile de înscriere, participare și garanție, pentru o echipă aflată în prima grupă valorică în sezonul competițional 2018-2019, sunt estimate la 30.000 de euro, prima tranșă, în valoare de 16.500 de euro, urmând să fie plătită până pe 20 iulie.

Din sezonul viitor, sistemul competiţional ar urma să funcționeze sub o nouă formă, mult schimbată faţă de ce a fost până acum. Practic, nu va mai fi vorba de mai multe eşaloane, ci de o împărţire a tuturor echipelor de seniori active din ţară în trei grupe valorice, cu interacţiune la un moment dat.

Grupa Valorică A (GVA) va cuprinde echipele clasate pe primele opt locuri la încheierea ediției 2017-2018 în LNBM, deci şi Phoenix Galaţi. Grupa Valorică B (GVB) va cuprinde ocupantele locurilor 9-11 din LNBM şi primele cinci clasate în actualul eşalon secund (Liga 1), în timp ce Grupa Valorică C (GVC) va cuprinde restul echipelor.

Phoenix, la "Naționalele" de minibaschet

Patru echipe ale Clubului Phoenix se află la Mangalia, unde vor participa la Campionatul Național de minibaschet. Cele patru formații gălățene sunt: la masculin, grupa 2006 (antrenor Cristina Nini) și grupa 2007 (antrenor Cosmin Şerbănescu), în timp ce la feminin, grupa 2006 (antrenor Dalibor Destanovic) și grupa 2007 (antrenor Iuliana Miron).

"Suntem foarte încântaţi că putem să participăm cu patru echipe la acest turneu, ştiu că reprezintă mari eforturi pentru a reuşi acest lucru. Ne dorim să obţinem rezultate cât mai bune, să vedem unde ne situăm, în comparaţie cu alte echipe. De asemenea, ne-am propus ca pentru acest an să vedem evoluţia muncii noastre de zi cu zi de la antrenamente. Un antrenor nu poate fi niciodată pe deplin mulţumit, cu atât mai mult la nivel de juniori, dar sunt convins că vom face o figură frumoasă. E o bucurie că oraşul Galaţi e reprezentat foarte bine la acest turneu important, la care vin echipe din toate colţurile ţării", a spus Dalibor Destanovic, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori al Clubului Phoenix, la plecarea spre Mangalia, conform paginii oficiale a clubului de pe o rețea de socializare.

Citit 1460 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2018 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.