Restructurare generală la Arcada

Restructurare generală la Arcada
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deşi mai este foarte mult timp până la startul în ediţia 2018-2019 a competiţiilor de volei, federaţia de specialitate a publicat deja programul meciurilor turului Diviziei A1. Se ştie, Galaţiul va fi prezent cu două echipe în viitorul sezon - Arcada, vicecampioana ultimei ediţii masculine şi formaţia feminină CS Universitatea, promovată în această vară.

Deocamdată, echipele se află într-o binemeritată vacanţă. Este şi perioada în care conducerile cluburilor au cel mai mult de lucru, motivul fiind alcătuirea loturilor de jucători şi, în funcţie de aceasta, stabilirea obiectivelor pentru noul sezon.

La Arcada, lucrurile sunt foarte clare, la ora actuală, lotul este ca şi inexistent, după sezonul trecut în care nu s-a îndeplinit obiectivul - titlul de campioană - conducerea clubului "a dat liber tuturor jucătorilor".

În cursul zilei de ieri, l-am contactat pe Filip Despotovski, căpitanul gălăţenilor timp de doi ani. Acesta ne-a comunicat că a încheiat socotelile cu Arcada, totul rezolvându-se amiabil. Din glasul valorosului jucător macedonean, aflat acasă, la Skopje, am înţeles că acesta ar mai fi dorit să rămână cel puţin încă un sezon la Galaţi. Deşi totul s-a sfârşit, nu este imposibil să-l vedem pe Filip în campionatul românesc şi în continuare, deşi ne-a declarat că, deocamdată, nu ne poate spune nimic.

Primul transfer a fost perfectat

Zilele acestea a fost parafat un prim transfer. Este vorba despre Ivan Raici, un jucător în floarea vârstei sportive: 29 ani, 2,02 m, 98 kg, care evoluează pe postul de trăgător fals. În sezonul trecut, el a jucat sub culorile clubului italian Monini Marconi Spoleto - locul al doilea în serie A2. Raici este căpitanul naţionalei Croaţiei, pentru care a jucat de 157 de ori. A evoluat în campionate puternice de pe bătrânul continent, precum Italia, Franţa, Belgia, Muntenegru, Grecia şi, evident, Croaţia.

În zilele următoare, aşteptăm noi veşti de pe tărâmul transferurilor, astfel ca, la reluarea pregătirilor, Arcada să poată prezenta de un lot competitiv.

Despre echipa CS Universitatea, al cărei sezon s-a încheiat mult mai târziu, datorită meciurilor de baraj, nu se poate spune mare lucru deocamdată.

Cum vor juca echipele gălăţene

Băieţii de la Arcada vor debuta pe 13 octombrie, cu un meci pe teren propriu. Primul adversar în turul campionatului - echipa nou-promovată CSM Câmpia Turzii. În continuare se va juca astfel: cu Steaua (deplasare), acasă cu campionii de la Tricolorul Ploieşti, deplasare la Ştiinţa Explorări Baia Mare, cu Craiova acasă, apoi deplasare la Volei Municipal Zalău, acasă cu VCM Piatra Neamţ, deplasare la Unirea Dej, acasă cu "U" Cluj şi CSM Bucureşti şi în ultima partidă - deplasare la Dinamo Bucureşti.

CS Universitatea va debuta două săptămâni mai târziu - pe 27 octombrie, şi va avea următorul parcurs: cu Agroland Timişoara (deplasare), Volei Alba Blaj (acasă), CSM Bucureşti (deplasare), Ştiinţa Bacău (acasă), CSM Târgovişte (deplasare), Penicilina Iaşi (acasă), CSM Lugoj (deplasare), "U" Cluj (deplasare), Dinamo Bucureşti (acasă), Medicina Tg. Mureş (deplasare) şi CSU Oradea (acasă).

Înaintea startului oficial în Campionatul Diviziei A1, cele două formaţii vor juca în "Cupa României", la date ce nu s-au stabilit încă. CSU va juca acasă cu Penicilina Iaşi, în timp ce băieţii de la Arcada vor întâlni, în faza a doua, învingătoarea dintre CSM Bucureşti şi SCM "U" Craiova.

Citit 1717 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.