VOLEI | Antrenor gălăţean, ”principal” la CSM Bucureşti

VOLEI | Antrenor gălăţean, ”principal” la CSM Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Antrenorul gălăţean Marian Apostu a semnat cu CS Municipal Bucureşti, echipă clasată pe locul şase în ultima ediţie a primului eşalon de volei masculin.

Astfel, Apostu va fi în următorul sezon al Diviziei A1 pentru prima dată în postura de adversar al echipei pe care a format-o în 2012 şi la care a activat în ultimii şase ani, Arcada Galaţi.

Marian Apostu are 42 de ani şi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. A început voleiul la CS Şcolar Galaţi, iar de-a lungul carierei de jucător a evoluat la Steaua, Fibrex Săvineşti, Petrom Ploieşti, Deltacons Tulcea, Metalul Buzău, CSU şi Arcada Galaţi. A jucat un sezon şi în Austria, la o echipă cu care a ocupat locul al treilea. A fost campion naţional cu Petrom şi Deltacons, câştigător al "Cupei României" cu formaţia ploieşteană, având în palmares şi 60 de selecţii la loturile naţionale de juniori şi seniori. Ultimii şase ani i-a petrecut la Arcada, în postura de antrenor principal şi secund, ca şi la CS Şcolar Galaţi.

În vara acestui an a fost numit şi antrenor al echipei naţionale de tineret a României - Under 20, reprezentativă pe care o pregăteşte împreună cu Dan Gavril, din Piatra Neamţ, şi cu care are o competiţie importantă peste o săptămână.

Startul competiţional cu echipa de tineret a României a fost turneul de calificare la Campionatul European, care a avut loc la Ploieşti şi unde România s-a clasat pe locul al doilea, după Germania. Această clasare le-a permis "tricolorilor" participarea la un al doilea turneu, care va avea loc în Cehia, în perioada 28 iunie - 1 iulie. Pentru a reuşi calificarea la „Europene”, selecţionata noastră va trebui să depăşească echipele Cehiei, Serbiei şi Greciei.

Lotul României este alcătuit din 16 jucători care provin de la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I" Bucureşti (cinci sportivi), precum şi de la cluburile din Ploieşti, Craiova, Suceava şi Dej.

Citit 1958 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.