Studenții, restanțieri în examenul de promovare
Foto: Iulia Kelt

Studenții, restanțieri în examenul de promovare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

 

Echipa ACS Universitatea „Dunărea de Jos” a pierdut partida tur din barajul de promovare, scor 0-4 (0-2), în faţa formaţiei CS Făurei.

Formaţia gălăţeană, alcătuită cu o singură excepţie numai din studenţi, n-a făcut faţă unei adversare cu jucători mult mai experimentaţi, fraţii Stelică şi Bănel Nicoliţă făcând diferenţa. Oaspeţii au mizat pe viteza lui Stelică, net superioară fundaşilor centrali gălăţeni, care a marcat primele două goluri în urma unor pase peste defensiva studenţilor (min. 10 şi 40).  Al treilea gol a fost marcat de Bănel Nicoliţă, din penalti (min. 76), fostul component al echipei naţionale jucând impecabil ca mijlocaş central, fără să piardă vreo minge tot meciul. Scorul final  a fost stabilit de Viorel Gheorghe (37 de ani) în minutul 89.

Cătălin Savu, antrenorul echipei gălăţene, a spus că echipa sa a plătit tribut tinereţii, în condiţiile unor adversari cu foarte multă experienţă. „Cred că am fost prea cruzi pentru acest meci cu o adversară experimentată. Știam că au jucători buni, am încercat să îi contracarăm, dar din păcate am intrat greoi în joc. Emoțiile și-au spus cuvântul, am luat primul gol repede și asta ne-a turnat plumb în picioare, nu am mai făcut jocul nostru de pase. Suntem echipă de moral, știam că dacă primim gol va fi greu să revenim, dar în același timp am sperat că vom marca și noi. Ei au jucat numai lungă, având un atacant senzațional, pe fratele lui Bănel, Stelică, care a marcat două goluri și a scos penaltiul. Au fost mai buni, plus Bănel, care nu a pierdut absolut nici o minge la mijlocul terenului. Au fost mai buni, îi felicităm și le urăm succes”, a spus Cătălin Savu.

Tehnicianul gălăţean a adăugat că se va continua proiectul bazat pe studenţi şi se va încerca din nou promovarea sezonul următor. ”La meciul retur, mergem măcar să spălăm rușinea din acest joc. A fost o pălărie prea mare deocamdată pentru noi. Sincer, nici noi nu ne aşteptam să ajungem aici în chiar primul an de la reînfiinţarea echipei. Asta este, trebuie să mergem înainte, nu suntem nici primii şi nici ultimii în această situaţie. Exceptând, bineînțeles, Oțelul, nici Valea Mărului nu a promovat din prima, nici Lieștiul nu a promovat din prima. Trebuie să continuăm acest proiect cu studenți”, a mai spus Cătălin Savu.

Echipa gălăţeană a început meciul în formula: Nicu Măstăcan - Alexandru Stancu, Vlăduț Antofe, Ionuț Florea, George Iacob, Adrian Anastasie, Daniel Dajbog, Gheorghiță Țuiu, Constantin Chiciuc, Adrian Grigoraș. Au mai intrat Lucian Ignat, Bogdan Popov, Cosmin Gârleanu, Alexandru Perju.

23,6 ani a fost media de vârstă a primului „11” gălăţean, iar a adversarei a fost de 29 ani

 

Citit 3362 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.