Oţelul, ţuşti din Cupă: 0-1 la Dinamo!

Oţelul, ţuşti din Cupă: 0-1 la Dinamo!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără să şuteze pe poartă, jucătorii pregătiţi de Dorinel au pierdut calificarea în faţa unei trupe lipsite de chef a lui Dinamo * Golul a picat cu un sfert de oră înainte de final, Niculescu marcând cu un şut de la marginea careului *

DINAMO BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI 1-0 (0-0)

Meci disputat ieri în Cupa României – optimi de finală;

Stadionul „Dinamo” – 2.000 spectatori;

A marcat: Niculescu 75’;

Cartonaşe galbene: Tamaş 62’ / Sârghi 79’;

Echipele utilizate:

DINAMO: Curcă – Molinero, L. Goian, Tamaş, Pulhac – Ze Kalanga (46’ Torje), Rus, Boştină, Ad. Cristea (83’ N’Doye) – Zicu (69’ Alexe), Niculescu. Antrenor: Cornel Ţălnar;

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu (74’ Viglianti), Giurgiu – Iorga, Paraschiv, Pătraş (59’ Ibeh) – Axente (78’ Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu;

Au arbitrat: Mugurel Drăgănescu (Breaza) – Sebastian Stoianof (Constanţa), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea); rezervă – Floarea Babadac (Alexandria).

Care ficat? Au trecut pe legume

„Pateul” lui Axente, de trei puncte şi foarte lăudat pe 12 septembrie, n-a contat deloc în duelul de aseară. Mai mult, „oţelarii” au lăsat proteinele animale pentru verdeaţă multă, legume, produse naturiste.

Cu alte cuvinte, au lipsit pericolele din meciul de campionat – nici măcar bara transversală de atunci a lui Paraschiv nu s-a repetat! – iar performanţa de a trece în sferturile de finală ale Cupei României s-a scurs odată cu ploaia sâcâitoare din cartierul Ştefan cel Mare al Capitalei.

Oţelul a lăsat mereu senzaţia că ştie cum să-şi trimită galonatul adversar la culcare, dar i-a lipsit practica. Cu teoria mergi până în faza naţională a olimpiadei de chimie sau matematică, nu şi în etapele superioare ale aşa-zisei competiţii KO.

„Câinii”, cu multe rezerve

Fără Jelev, lăsat doar rezervă de Dorinel Munteanu, echipa gălăţeană a avut în faţă mulţi oameni din linia a doua a lui Dinamo: Ze Kalanga, Molinero, Curcă, Rus etc.

Paraschiv a ratat întâlnirea cu mingea în faţa portarului „câinilor roşii” (13’), Giurgiu a apărut perfect în faţa bătrânului Niculescu care voia să finalizeze dintr-o pasă bună a lui Zicu (27’), iar Axente n-a nimerit ţinta din 7 metri: cap după o centrare a lui Giurgiu şi frustrarea îşi făcea loc tot mai mult pe fruntea tehnicianului roş-alb-albaştrilor (32’).

Până la pauză am notat şi o centrare veninoasă a lui Sălăgeanu, dar acelaşi Axente a piruetat fără balon (44’).

Prea timizi! Se putea mai mult

Şi după pauză s-a păstrat senzaţia că Oţelul poate să combine mai mult la mijloc, dar prin intrarea lui Torje şi Alexe, titulari de drept, Dinamo a înclinat terenul.

Pătraş (52’) şi Costin (54’) au resimţit presiunea şi au luftat în propriul careu, iar Giurgiu – mult mai sigur după „dubla” cu Politehnica Iaşi – a apărut la capătul unei pase şmechereşti a lui Torje (64’).

Cu gândul la prelungiri, la penaltiuri şi la ziua în care Terra va ieşi din criză, trupa lui Dorinel a mai avut o singură şansă de a marca: un şut-centrare al lui Sălăgeanu care a mers la o palmă de colţul lung (67’). A lipsit însă şutul pe spaţiul porţii!

Nu şi în tabăra adversă care în minutul 75 a marcat golul calificării. Viglianti a părut că aleargă după tren în gară, iar Alexe şi Niculescu au plimbat chişca până la 16 metri: şut al căpitanului şi Oţelul a făcut ţuşti din Cupă!

Comentariu foto: Oţelul n-a rezistat în faţa rezervelor lui Dinamo şi rămâne să se concentreze doar pe campionat

Foto: Prosport

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.