CSU Danubius, start în pregătirea noului sezon
Foto: CSU Danubius

CSU Danubius, start în pregătirea noului sezon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius şi-a început pregătirile pentru următorul sezon, antrenorul Valeriu Costea având în lot 18 jucătoare.

15 dintre acestea au jucat în echipa gălăţeană şi în sezonul trecut, iar trei sunt proaspăt transferate. Este vorba despre lituanianca Marija Gedroit (inter, centru), venită din Germania, de la Bayer Leverkusen, gălăţeanca Lăcrămioara Cîlici (extremă stânga), venită de la HC Roman, şi Andreea Pătuleanu (inter, centru), transferată de la Unirea Slobozia.

Lăcrămioara Cîlici şi-a exteriorizat bucuria revenirii în handbalul gălăţean. "Deocamdată e foarte bine, sunt primele antrenamente la care particip în Galaţi, după mult timp. N-am mai jucat ca senioare aici, la junioare am jucat la Galaţi şi am plecat de atunci. Mă bucur nespus că mă întorc, mi-am dorit foarte mult să joc acasă şi sper să ne înţelegem foarte bine", a spus Cîlici, jucătoare formată de antrenoarea Gabriela Artene ((acum la Handbal Art) la fostul club HC Oțelul.

Lituanianca Marija Gedroit a spus că a fost foarte bine primită de grup: "Abia am ajuns, aşa că nu prea ştiu ce să spun despre echipă, dar îmi plac fetele, au fost foarte drăguţe şi foarte prietenoase".

Campionatul va începe pe 1 septembrie, iar antrenorul Vali Costea ştie că nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a închega relaţiile de joc. "Ne-am reunit la începutul săptămânii, un pic cam târziu din punctul meu de vedere. Una peste alta, trebuie să accelerăm puţin perioada de pregătire, că imediat urmează turneele amicale şi trebuie să fim la un nivel optim la începerea campionatului. Nu am avut prea multă şansă la tragerea la sorţi, dar având în vedere achiziţiile pe care le-am făcut şi lotul pe care îl avem, sper să facem o figură bună anul ăsta şi să nu mai avem emoţiile de anul trecut", a spus Costea.

CSU Danubius are un program foarte dificil în primele cinci etape: va începe pe teren propriu cu HC Zalău şi vor urma meciurile cu CSM București (deplasare), Corona Brașov (deplasare), HC Dunărea Brăila (acasă) şi HCM Rm. Vâlcea (deplasare).

Pentru fetele de la CSU Danubius Galaţi, urmează o perioadă cu accent pe pregătirea fizică, încă de la început într-un ritm destul de intens, deseori cu câte două antrenamente pe zi, efectuate atât la Sala "Dunărea", cât şi în sala de forţă de la "One Gym".

De la începutul lunii august, se va participa la trei turnee amicale, dintre care unul va fi organizat la Galaţi.

În imaginea de mai jos, Daciana Balaban, la unul din antrenamentele în sala de forţă (Foto CSU Danubius):

Citit 1923 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.