Româncele au dat peste una dintre finaliste. Adversar extrem de puternic în Fed Cup

Româncele au dat peste una dintre finaliste. Adversar extrem de puternic în Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Cehiei, în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Londra. Cehia va fi gazdă în acest meci, care va avea loc pe 9 şi 10 februarie 2019. Această dispută a României este prima în deplasare din ultimii trei ani.

Echipa Cehiei este unul dintre cei mai puternici adversari posibili pentru românce, fiind câştigătoarea Fed Cup în cinci din ultimele şapte ediţii. De altfel, Cehia va juca şi finala ediţiei din acest an, contra echipei SUA, pe 10 şi 11 noiembrie, la Praga, datorită victoriei clare din semifinala cu Germania, scor 4-1.

Cehia a învins România în ambele confruntări de până acum dintre cele două echipe: în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca.

La Cluj, Karolina Pliskova o învingea pe Simona Halep cu 6-7, 6-4, 6-2, Monica Niculescu trecea de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, Halep o învingea şi ea pe Kvitova, cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus de Niculescu în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3. Diferenţa a fost făcută de dublu, unde Pliskova şi Barbora Strycova au câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/ Raluca Olaru.

În acest moment, Cehia are patru jucătoare în primele 40 de locuri ale clasamentului mondial WTA: Petra Kvitova (8 WTA), Karolina Pliskova (9 WTA), Barbara Strykova (21 WTA) și Katerina Siniakova (37 WTA).

România s-a calificat în Grupa Mondială după ce a câştigat barajul de promovare cu Elveţia. Echipa noastră, formată din Simona Halep (locul 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA) - cea mai bună clasare a carierei, Sorana Cîrstea (54) şi Irina Begu (56), cu Florin Segărceanu căpitan-nejucător şi Alina Tecşor antrenor, a învins cu 3-1 în meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pentru sezonul viitor, ITF a aprobat ca echipele să fie formate din cinci jucătoare.

Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Belgia - Franţa, Germania - Belarus şi SUA - Australia. În Grupa Mondială II vor avea loc confruntările: Elveţia - Italia, Letonia - Slovacia, Japonia - Spania şi Olanda - Canada.

Citit 893 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.