TAEKWONDO | Noi selecţionări în lotul naţional

TAEKWONDO | Noi selecţionări în lotul naţional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După Adriana Anca Tăbăcaru şi Georgiana Mihai, alte două sportive din cadrul secţiei de taekwondo de la CSM Dunărea au fost selecţionate în lotul naţional de perspectivă, un proiect special al Federaţiei Române de Taekwondo WT ce are obiectiv pe termen lung calificarea cu cât mai mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice, începând cu ediţia din 2024.

Nicolae Milea, antrenorul secţiei de taekwondo de la Dunărea, ne-a spus că Andreea Buruiană şi Alexandra Marina Ifrim s-au alăturat colegelor de club Adriana Tăbăcaru şi Georgiana Mihai, în Centrul de Excelenţă de la Bucureşti.

Andreea Buruiană a împlinit 13 ani luna trecută, este din comuna Pleva şi practică taekwondo de doi ani. Are în palmares numeroase performanţe, cea mai importantă fiind câştigarea titlului de campioană naţională în proba kyorugi.

Alexandra Marina Ifrim şi-a aniversat ieri împlinirea a 13 ani, este din Schela, are centura neagră 1 dan şi acum se pregăteşte intens pentru examenul de trecere la 2 dan. Practică acest sport de cinci ani.

La fel ca cele două colege de club convocate anterior, Ifrim şi Buruiană urmează să se transfere din punct de vedere şcolar la Bucureşti, la Liceul cu Program Sportiv "Mircea Eliade", în condiţiile în care acest lot naţional de perspectivă se va pregăti acolo în regim de semicantonament, la Centrul de Excelenţă.

Acest program de pregătire centralizată a celor mai promiţători sportivi din ţară, iniţiat de Federaţia Română de Taekwondo WT, este inspirat dintr-un sistem funcţional de mulţi ani la haltere. Un astfel de Centru Naţional de Pregătire funcţionează chiar în Galaţi, pentru lotul naţional de haltere al junioarelor mici, iar acest sistem a dus la rezultate foarte bune în competiţiile naţionale. Cel mai elocvent exemplu este obţinerea, în weekendul trecut, a câte trei medalii de aur la Campionatul European pentru sportivi sub 15 ani, de către Dorina Tofan (AMEFA Arad) şi Alice Halmac (CSM Bacău), ambele fiind de mult timp în pregătire la centrul gălăţean.

Altfel, sub îndrumarea lui Nicolae Milea, un număr de 30 sportivi de la CS Dragonii Schela şi CSM Dunărea, inclusiv secţiile afiliate din Slobozia, Suhurlui, Rediu, Plevna şi Cuca, urmează să participe, în perioada 29 iulie - 5 august, la un stagiu tehnic de nivel naţional, organizat de federaţie pe Litoral, la Eforie Sud. Cu această ocazie, pe 2 august va avea loc şi o competiţie, Cupa Ambasadei Coreei de Sud.

În foto 1, galerie, Alexandra Marina Ifrim; foto 2, Andreea Buruiană

Citit 1683 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2018 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.