România, la prima participare la Europenele feminine

România, la prima participare la Europenele feminine
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Naționala României de futsal feminin, condusă de gălățeanul David Asandei, se va afla, în perioada 8-13 august, la Vaslui, unde va avea loc un nou cantonament, în vederea pregătirii debutului în calificările pentru EURO 2019.

La finalul acestui cantonament, tricolorele vor disputa două meciuri amicale cu selecționata Moldovei, acestea fiind de altfel primele jocuri internaționale din istoria echipei României. Meciurile se vor juca la Chișinău, pe 15 august, de la ora 18.00, respectiv, pe 16 august, de la ora 11.00.

Din lotul convocat de Asandei fac parte și câteva dintre cele mai recente achiziții ale echipei FC Universitatea (Liga I), portărița Mirela Abălașei și Lidia Moacă, dar și "veteranele" Maria Stamate, Monica Bențoiu și Elena Răduc. Celelalte jucătoare din lotul național sunt: Sabina Radu (Chiaravale Fiber Pasta) - portari; Lucica Meleaca (CSM Târgu Mureș), Mihaela Merlan (Heniu Prundu Bârgăului), Nina Anca (Fair-Play București), Valentina Petre (Fair-Play București), Roxana Ion (Italcave Real State), Antonia Covaci (Sporting Lisabona), Kinga Barabasi (Vasas Femina) și Szidonia Papp (Heniu Prundu Bârgăului).

Din toamnă, calificările pentru Euro 2019

Reprezentativa României a fost repartizată în Grupa 1 a rundei principale, alături de Spania, Italia și Polonia. Înainte de disputarea rundei principale, se va desfășura o fază preliminară, în urma căreia trei naționale vor completa tabloul din Main Round.

Componența celorlate grupe este următoarea: Grupa 2 - Rusia, Slovenia, Croația și câștigătoarea grupei A în preliminarii; Grupa 3 - Kazahstan, Ucraina, Ungaria și câștigătoarea grupei B în preliminarii; Grupa 4: Portugalia, Serbia, Cehia și câștigătoarea grupei C în preliminarii.

Faza preliminariilor este programată în perioada 21-26 august, iar naționala României va intra în competiție în faza principală a grupelor, care se va disputa între 11 și 16 septembrie. Programul complet al meciurilor va fi anunțat ulterior.

Cele patru câștigătoare ale grupelor principale se vor califica la Campionatul European, care se va desfășura pe teritoriul uneia dintre echipele calificate.

Citit 801 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2018 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.