”Cupa Dunării” la FUTSAL a rămas la Galați

”Cupa Dunării” la FUTSAL a rămas la Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A patra ediție a "Cupei Dunării - Memorialul Nicolae Rainea" a adus în fața publicului gălățean, în premieră, patru echipe din patru țări diferite. Alături de echipa organizatoare, United Galaţi, au mai fost prezente campioanele Bulgariei, Varna City, și Republicii Moldova, Dinamo Chișinău, precum și echipa ucraineană Epicentr K Avangard Odessa.

Vicecampioana națională a României și-a respectat statutul și a obținut două victorii, care i-au adus în final trofeul "Cupa Dunării". În prima zi, United a învins echipa Epicentr K Avangard Odessa cu scorul de 4-2, deşi la pauză a fost condusă cu 1-0, iar în finala turneului a făcut spectacol în fața formației Dinamo Chișinău. Partida cu echipa moldoveană a fost câștigată de United, cu scorul de 5-2 (1-0), după ce la jumătatea reprizei secunde conducea cu 4-0. Noua achiziție a celor de la United, brazilianul Rafinha, a reușit trei goluri de senzație, iar celelate două puncte ale gălățenilor au fost înscrise de Petică și Lașcu (penalti). Spre final, portarul gălățean a fost la câțiva centimetri de a marca din poartă în poartă. Finala mică a fost câștigată de ucraineni, care i-au învins pe bulgari, cu scorul de 4-0.

Înaintea meciului de sâmbătă, a avut loc și prezentarea lotului cu care, în acest sezon, noul antrenor Florin Ignat va încerca să își atingă obiectivul propus, câștigarea campionatului. Acesta este format din: Ionuț Păduraru, Andrei Dinicuță, Wellington Da Silva (acesta s-a aflat în tribună, fiind accidentat) - portari, Kailon Borges, Rafinha, Nuno Vieira Côco, Cosmin Petică, Andrian Lașcu, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Matei Boșneagă, Marius Arhire, Ovidiu Tudose, Vasile Boubătrân și Viorel Cojoc (căpitan).

La festivitatea de premiere au fost acordate atât premii individuale, cât și de grup. Brazilianul Rafinha (foto 3) a obținut premiul "Golgeterul turneului", cu patru reușite, "Jucătorul turneului" a fost desemnat basarabeanul Andrei Negara, "Portarul turneului" a fost ucraineanul Dmitro Butov, în timp ce "Premiul pentru fair-play" a fost obținut de Varna City.

Premierea a fost făcută de fiica lui Nicolae Rainea, care, vădit emoționată, a promis că va fi prezentă și la următoarele ediții ale turneului. "Salut inițiativa clubului de a organiza acest turneu. Faptul că mențineți în atenție memoria tatălui meu nu poate decât să mă bucure și, cu siguranță, de acolo de unde este, şi el se bucură că nu este uitat. Aveți tot sprijinul meu și promit că o să vă fiu alături și în viitor", a spus Mihaela Rainea.

Pentru acest sezon, United are ca prim obiectiv câştigarea Supercupei României, meciul pentru acest trofeu urmând să fie primul joc oficial. Supercupa a fost programată de Federaţia Română de Fotbal la Sighişoara, pe 25 august, United Galaţi urmând să întâlnească marea rivală din sezonul trecut, Informatica Timişoara, deţinătoarea titlului de campioană şi a Cupei României.

Citit 1093 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.